THINK

Xρειάστηκε 120 ώρες για να βρει την αληθινή αγάπη: Πώς το ΑΙ τον βοήθησε να κάνει σχέση

Δεν κρίνουμε, αν κάνει δουλίτσα το εργαλείο...
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Xρειάστηκε 120 ώρες για να βρει την αληθινή αγάπη: Πώς το ΑΙ τον βοήθησε να κάνει σχέση
Aleksandr Zhadan

Ένας 23χρονος Ρώσος αποκάλυψε πρόσφατα ότι εκπαίδευσε και χρησιμοποίησε το ChatGPT για να φιλτράρει τα προφίλ γνωριμιών 5.239 κοριτσιών και στη συνέχεια να βγάζει ραντεβού με τους καλύτερους αγώνες μέχρι να βρει τη μελλοντική σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Alexander Zhadan έγινε viral για πρώτη φορά στο RuNet - τη διαδικτυακή ρωσόφωνη κοινότητα - πριν από ένα χρόνο, όταν έγραψε στο Twitter ότι έγραψε μια ακαδημαϊκή... διατριβή χρησιμοποιώντας το ChatGPT.

Πριν από λίγες μέρες, ο νεαρός Ρώσος επαγγελματίας πληροφορικής έγινε για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο, αυτή τη φορά επειδή χρησιμοποίησε το ίδιο εργαλείο AI για να φιλτράρει χιλιάδες διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών για να βρει την τέλεια σύντροφο και στη συνέχεια να την κάνει σύζυγό του!

Η ιστορία του Zhadan, που ειπώθηκε αρχικά μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στο X/Twitter, έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ηθική της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την εύρεση αγάπης online, και ενώ ο 23χρονος παραδέχεται ότι η ιστορία του θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι τον έρωτα, επεσήμανε ότι το ChatGPT έχει τους περιορισμούς του και ότι έπρεπε να εμπλακεί προσωπικά για να συνδεθεί με τα ραντεβού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν με την απογοητευτική εμπειρία του Alexander με δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder. Έκανε slide προς τα αριστερά, μετά δεξιά, μετά άνοιγε μια συνομιλία με ένα πιθανό ταίρι και μετά αυτό το άτομο απλώς του έκανε ghosting. Ήταν τεράστιο χάσιμο χρόνου, αλλά έχοντας εξοικειωθεί με το ChatGPT, αναρωτήθηκε αν υπήρχε τρόπος να χρησιμοποιήσει το εργαλείο AI για να κάνει πιο αποτελεσματική την εμπειρία του στα διαδικτυακα ραντεβού.

Ο Zhadan ξεκίνησε ζητώντας από το ChatGPT να περάσει από 5.239 προφίλ γνωριμιών γυναικών για να αφαιρέσει εκείνα στα οποία πίστευε ότι δε θα ταίριαζε με βάση διάφορα φίλτρα, όπως να έχει λιγότερες από δύο φωτογραφίες προφίλ, αναφορές αστρολογίας, θρησκευτικές αναφορές, δηλώσεις υπέρ του πολέμου,  καθώς και υπερβολικά «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες. Ένιωθε ότι αυτό ήταν ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας τόσο για εκείνον όσο και για τα κορίτσια, καθώς δεν έχασαν χρόνο αλληλεπιδρώντας μαζί του χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Στη συνέχεια ήρθε το δύσκολο μέρος - η εκπαίδευση του ChatGPT για την επικοινωνία με τους υπόλοιπους πιθανούς αγώνες για λογαριασμό του. Σε μια συνέντευξη στο Settlers Media, ο Alexander είπε ότι του πήρε περίπου 120 ώρες δουλειάς για να φτάσει το εργαλείο AI σε ένα επίπεδο που ήταν ικανοποιημένος. Για να το κάνει αυτό, του έδωσε τις προηγούμενες συνομιλίες του με κορίτσια, και έπειτα παρακολούθησε τις συζητήσεις του ΑΙ με τις γυναίκες... όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, η εμπειρία δεν ήταν τέλεια…

Μια φορά, ο ChatGPT όρισε ένα ραντεβού με ένα κορίτσι χωρίς να το ειδοποιήσει, κάτι που οδήγησε το κορίτσι να τον περιμένει για πάνω από μιάμιση ώρα (για το οποίο εξακολουθεί να μετανιώνει βαθιά), ενώ μια άλλη φορά το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης είχε προγραμματίσει ένα ραντεβού στο πάρκο Bitsa της Μόσχας, ένα δάσος στη Μόσχα όπου ένας διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος πέταξε τα πτώματα των θυμάτων του τη δεκαετία του 2000! Κακή επιλογή.

Συνολικά, το ChatGPT βοήθησε τον Zhadan να βγει 12 ραντεβού με τα πιο ταιριαστά κορίτσια που μπορούσε να βρει, συμπεριλαμβανομένου ενός με την Karina, τη μελλοντική του νύφη!

Το εργαλείο AI συμμετείχε επίσης πολύ στη διαδικασία γνωριμιών, συμβουλεύοντας τον 23χρονο να μιλήσει για την παιδική του ηλικία, τους γονείς, τους στόχους και τις αξίες του κατά τη διάρκεια των ραντεβού, για να αξιολογήσει καλύτερα πόσο κατάλληλη ήταν κάθε υποψήφια για μια μακροχρόνια σχέση.

Η Karina, η μέλλουσα νύφη του Αλέξανδρου, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη χρήση του ChatGPT ενώ ο Zhadan αναγνωρίζει τις ηθικές ανησυχίες της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για να βρει αγάπη στο διαδίκτυο, αλλά ισχυρίζεται ότι εναπόκειται στην διαδικτυακή κοινότητα να καθορίσει τα όριά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 207 / position2: 956
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb