ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιχουδιές που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό και μπορείς να τρώς καθημερινά

Χωρίς να ανησυχείτε για την αύξηση βάρους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Λιχουδιές που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό και μπορείς να τρώς καθημερινά
collage

Οι γλυκές λιχουδιές, που συχνά αντιμετωπίζονται με προσοχή στη σφαίρα της απώλειας βάρους, μπορούν παραδόξως να διαδραματίσουν θετικό ρόλο όταν επιλέγονται προσεκτικά. Κοινώς δεν είναι απαραίτητα παχυντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υιοθέτηση των γλυκών λιχουδιών που ενισχύουν το μεταβολισμό εισάγει μια αναζωογονητική προοπτική, υποδηλώνοντας ότι ορισμένες απολαυστικές επιλογές μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή κατανάλωση χωρίς την ανησυχία της ανεπιθύμητης αύξησης βάρους.

Muffins βρώμης + βατόμουρου

Τα μάφιν βατόμουρου προσφέρουν μια απολαυστική αλλαγή στην έννοια των γλυκών λιχουδιών, παρέχοντας όχι μόνο ένα νόστιμο σνακ αλλά και πιθανά οφέλη για το μεταβολισμό χωρίς την ανησυχία της αύξησης βάρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά: 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό, 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής), 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα.

Οδηγίες: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.

Φτιάξτε μίγμα με βρώμη, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χτυπήστε μαζί το μέλι/σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, τις πολτοποιημένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μέσα τα βατόμουρα. Μοιράστε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 3/4. Ψήστε για 18-20 λεπτά. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρτε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Γιαούρτι σαν παγωτό

Το γιαούρτι, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του κορεσμού και στην υποστήριξη της μυϊκής συντήρησης. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και προβιοτικών στο ελληνικό γιαούρτι ενισχύει την πέψη και τη μεταβολική αποτελεσματικότητα. Όταν στρωθεί με φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς για υγιή λίπη, γίνεται ένα υγιεινό μείγμα γεύσεων και θρεπτικών συστατικών.

Γέμισε μισό φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι (πλούσιο σε πρωτεΐνη), ρίξε μια χούφτα ανάμεικτα μούρα (με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες) ή κατεψυγμένα φρούτα (θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ), ρίξε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα ή καρύδια, που μας δίνουν υγιή λίπη και πρόσθετη πρωτεΐνη), και για φινάλε μια μικρή ποσότητα μιας γκρανόλας χωρίς κόκκους. Το τέλειο γλυκό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 256 / position2: 519
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb