ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτοί οι υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Ορισμένοι υδατάνθρακες έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αυτοί οι υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να τρώτε αυτούς τους 3 υγιεινούς υδατάνθρακες καθημερινά για να σταθεροποιήσετε το σάκχαρο στο αίμα και να αδυνατίσετε πιο γρήγορα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υδατάνθρακες, συχνά ένα θέμα συζήτησης στη σφαίρα της διατροφής, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή ενέργειας στον οργανισμό. Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένοι υδατάνθρακες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους εάν καταναλωθούν υπερβολικά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων υδατανθράκων.

Ορισμένοι υδατάνθρακες έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

O Jesse Feder, διατροφολόγος των διασήμων, αποκάλυψε ότι η βρώμη, η κινόα και το φαγόπυρο είναι οι υδατάνθρακες που πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερο στη διατροφή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βρώμη, η κινόα και το φαγόπυρο ξεχωρίζουν ως διατροφικές δυνάμεις μεταξύ των υδατανθράκων, προσφέροντας οφέλη πέρα ​​από την απλή παροχή ενέργειας.

Αυτά τα δημητριακά ολικής αλέσεως διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι αφομοιώνονται πιο αργά, οδηγώντας σε σταδιακή και σταθερή απελευθέρωση γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτή η ιδιότητά τους τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα για τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας στην πρόληψη των αιχμών ενέργειας και των ατυχημάτων. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει σε ένα παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας, προάγοντας τον κορεσμό και ενδεχομένως μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Ο Feder λέει ότι "και οι τρεις αυτοί υδατάνθρακες είναι γεμάτοι με διαιτητικές ίνες που είναι απαραίτητες για τον έλεγχο/σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα μας καθώς και για τη βελτιστοποίηση της πέψης. Επιβραδύνουν λοιπόν την πέψη και επιτρέπουν την αργή απελευθέρωση ενέργειας με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ό,τι πρέπει για την αύξηση του αισθήματος κορεσμού που μπορεί να αποτρέψει την επιθυμία για υπερκατανάλωση φαγητού ή σνακ όλη την ημέρα. Αυτό είναι εξαιρετικό για αδυνάτισμα».

 Η ενσωμάτωση αυτών των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά δημητριακών σε μια ολοκληρωμένη διατροφή μπορεί να συμβάλει τόσο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής όσο και σε αποτελεσματική διαχείριση βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 350 / position2: 674
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb