THINK

Σε ποια χώρα οι γυναίκες καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ στον κόσμο

Το αλκοόλ ρέει... στην κουλτούρα τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σε ποια χώρα οι γυναίκες καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ στον κόσμο
Φωτογραφία από cottonbro studio

Bottomless brunch. Happy hours. Pre-drinks. Ο τρόπος με τον οποίο κοινωνικοποιούμαστε περιστρέφεται γύρω από το ποτό και σε μια χώρα, είναι σχεδόν σιγουράκι πως ένα Σάββατο του μήνα, θα γυρίσεις σπίτι στουπί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η νέα έρευνα (που εκτείνεται σε περισσότερες από 30 χώρες) ανακάλυψε ότι οι γυναίκες στη Βρετανία καταναλώνουν ποτά σε υψηλότερο ποσοστό από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. 

Η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει επίσης ότι το ένα τέταρτο των Βρετανών γυναικών καταναλώνουν υπερβολική κατανάλωση ποτών (που ορίζεται σε αυτό το πλαίσιο ως κατανάλωση έξι ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών σε μία μόνο εξοδο) τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Οι Βρετανοί άνδρες ακόμη περισσότερο, με το 45% από αυτούς να έχουν βαρύ hangover τουλάχιστον κάθε μήνα. Συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην τρίτη θέση στη λίστα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (πίσω από το Λουξεμβούργο και τη Δανία). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό δεν είναι κάτι περίεργο - το αλκοόλ... ρέει στην κουλτούρα τους! Η Adele, η οποία έχει πει στο παρελθόν ότι πέρασε τα είκοσί της ως «οριακά αλκοολική». Η Amy Winehouse είχε σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού.

Όμως για πρώτη φορά φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Ευτυχώς, οι εναλλακτικές λύσεις – από την εισαγωγή ποτών χωρίς αλκοόλ έως τα "νηφάλια" πάρτυ για clubbing, ευδοκιμούν – που σημαίνει ότι μια κοινωνική ζωή όπου τα κοκτέιλ δεν είναι στο επίκεντρο θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ο κανόνας για την επόμενη γενιά.

Πρέπει να καταρρίψουν τον μύθο ότι το ποτό ισοδυναμεί με τη διασκέδαση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 205 / position2: 756
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb