WELLNESS

Γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να τρώει όλη η οικογένεια μαζί

Τρεις πολύ σημαντικοί λόγοι
Από το NEWSROOM
Γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να τρώει όλη η οικογένεια μαζί
Photo by Dan DeAlmeida on Unsplash

Από τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων είναι τα οικογενειακά τραπέζια που μαζευόμασταν όλοι μαζί, τρώγαμε, γελούσαμε και περνούσαμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές. Σήμερα όμως, λόγω της αλλαγής του ρυθμού ζωής, οι στιγμές που η οικογένεια τρώει όλη μαζί έχουν λιγοστέψει και με το ζόρι περιορίζονται στα Σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς συνήθως δουλεύουν και οι δυο και επιστρέφουν το απόγευμα. Τα παιδιά είτε πάνε σε ολοήμερο σχολείο, ή τρώνε με τη γιαγιά και τον παππού ή ακόμα και με την γυναίκα που τα κρατάει.
 
Τις καθημερινές λοιπόν, το να συγκεντρωθεί μια οικογένεια και να φάει στο σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο. Πέρα όμως από την παράδοση, για μια οικογένεια να τρώει μαζί είναι πολύ ωφέλιμο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για τους γονείς, όπως δείχνουν μελέτες. Αν λοιπόν δεν μπορείτε το μεσημέρι, ας το κάνετε το βράδυ.
 
Τα παρακάτω τρία οφέλη είναι ενδεικτικά:

Τα παιδιά αποκτούν πιο σωστές διατροφικές συνήθειες

Μια πρόσφατη μελέτη της JAMA Network Open, έδειξε πως τα παιδιά που τρώνε είτε μεσημεριανό, είτε τα παιδιά τρώνε μεσημεριανό, είτε βραδινό με τους γονείς, αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αφού τρώνε σπιτικό φαγητό και όχι έτοιμα ή junk food.

Βελτιώνονται επικοινωνιακά

Όπως αναφέρει μια σχετική έρευνα, τα παιδιά τα οποία μπορούν και τρώνε καθημερινά με την οικογένειά τους, έχουν ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες σε σχέση με παιδιά της ίδιας ηλικίας που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσμοί

Όταν τρώμε συνήθως δεν μιλάμε αλλά δεν κάνουμε μόνο αυτό στο τραπέζι. Μπορούμε να δούμε το οικογενειακό τραπέζι ως μια ευκαιρία για να μιλήσουν μεταξύ τους όλα τα μέλη της οικογένειας, για τη μέρα τους ή ότι τους απασχολεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb