ΥΓΕΙΑ

Η viral μέθοδος ύπνου που λένε πως, πιάνει πάντα έρχεται από τη Σκανδιναβία

«Είναι κάτι που προτείνω σε όλους», λέει η ειδικός στον ύπνο Alanna McGinn
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η viral μέθοδος ύπνου που λένε πως, πιάνει πάντα έρχεται από τη Σκανδιναβία
Φωτογραφία από Ron Lach

Το TikTok έχει δημιουργήσει κάποιο σάλο σχετικά με τη σκανδιναβική μέθοδο ύπνου, με ορισμένους χρήστες ακόμη και να αστειεύονται ότι «θα μπορούσε να σώσει τους γάμους». Γελάμε αλλά… μπορεί να έχουν και δίκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικά, η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου είναι ένα φανταχτερό όνομα για τη χρήση δύο παπλωμάτων ή κουβέρτες όταν κοιμάστε με έναν σύντροφο. 

«Είναι κάτι που προτείνω στους πελάτες μου και σε όλους βασικά, συνεχώς», λέει η ειδικός στον ύπνο Alanna McGinn. «Μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει πολύ καλά για να βελτιώσει τον ύπνο σας και να επιτρέψει και στους δύο ανθρώπους που μοιράζονται το κρεβάτι να κοιμούνται καλύτερα για διαφορετικούς λόγους».

Κανείς δεν θα σου κλέψει τα σκεπάσματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορείτε να έχετε μάχες στη μέση της νύχτας όταν μοιράζεστε μια κουβέρτα και προσπαθείτε να έχετε όσο περισσότερη κάλυψη μπορείτε», λέει. «Αλλά δεν χρειάζεται να το παλεύεις όλη τη νύχτα. Κάτι τόσο απλό όσο η χρήση δύο διπλών παπλωμάτων ή διπλών παπλωμάτων, ώστε να μπορείτε και οι δύο να τυλίγεστε όσο θέλετε, μπορεί να λειτουργήσει πολύ, πολύ καλά. Είναι η μικρή χάρη που σώζει τον ύπνο για ζευγάρια που μοιράζονται ένα κρεβάτι».

Θα είστε πάντα στη σωστή θερμοκρασία

«Όλοι έχουμε τις προσωπικές μας ανάγκες ύπνου. Πάντα λέω στους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν κοιμάστε μόνοι σας ή μοιράζεστε ένα κρεβάτι με κάποιον, η πλευρά του κρεβατιού σας πρέπει να είναι προσαρμοσμένη για εσάς», μοιράζεται η Alanna. «Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι το τι κοιμάσαι, το τι είναι από πάνω σου και το μαξιλάρι που χρησιμοποιείς. Ο καθένας έχει τη δική του θερμοκρασία ύπνου όταν κοιμάται.

Στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα για τη σχέση σας

«Αν [η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου] σας κάνει να κοιμάστε καλύτερα, προχωρήστε», λέει η Alanna. «Το μόνο πράγμα που λέω πάντα στους πελάτες μου και στην κοινότητα είναι να μη σας εμποδίσει να το κάνετε γιατί πιστεύετε ότι όλα τα παντρεμένα ζευγάρια ή τα ζευγάρια που μοιράζονται ένα κρεβάτι πρέπει να έχουν τις ίδιες κουβέρτες [και] αυτό σημαίνει κάτι για τη σχέση. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Απλώς όλοι θέλουν να κοιμούνται με το δικό τους τρόπο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 140 / position2: 545
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb