ΥΓΕΙΑ

Aν το serum σου δεν δίνει τα αποτελέσματα που θες στο δέρμα, τότε δες τι κάνεις λάθος

Εάν δεν έχεις παρατηρήσει λάμψη στο δέρμα σου, τότε πρπεπει να δούμε τι δεν πάει σωστά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Aν το serum σου δεν δίνει τα αποτελέσματα που θες στο δέρμα, τότε δες τι κάνεις λάθος
Φωτογραφία από cottonbro studio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οροί υπόσχονται μεγάλα οφέλη. Και πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπάρχουν πολλά serum (οροί) που υπόσχονται, ενυδατωμένα, χωρίς ρυτίδες, τονωμένα κάτω από τα μάτια!

Ο Δρ. Mike Bell, επιστημονικός σύμβουλος περιποίησης της επιδερμίδας της Boots UK βοηθάει στην αναζήτηση του τέλειου serum για την καθε μια.

Αποδεικνύεται ότι κάποιοι από εμάς κάνουμε ακριβώς αυτό. Μάθετε αν κάνετε κάποιο από αυτά τα τέσσερα λάθη ορού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Χρησιμοποιείς serum αντί για ενυδατική κρέμα

Τα serum τείνουν να είναι πιο ακριβα, οπότε αν πιστεύετε ότι η αντικατάσταση ενός ορού με μια ενυδατική κρέμα είναι η γρήγορη λύση τότε κάνετε λάθος.

«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο μιας ενυδατικής κρέμας έναντι ενός ορού, πότε να τα χρησιμοποιήσουν και πώς να τα χρησιμοποιήσουν», λέει ο Bell, σημειώνοντας ότι οι οροί δεν περιέχουν SPF, επειδή αυτά τα συστατικά μπορούν να κάνουν άλλα ενεργά συστατικά λιγότερο αποτελεσματικά έως και 33 τοις εκατό, γι' αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε τον καλύτερο ορό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Έτσι, αν τα ανταλλάξετε, χάνετε τα αποτελέσματα της ενυδάτωσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και άλλα προβλήματα υγείας του δέρματος.

2. Βάζεις πρώτα την ενυδατική σου

«Αν έχετε μια στρώση ενυδατικής κρέμας στο δέρμα και στη συνέχεια προσθέσετε τον ορό, ο ορός θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο να εισέλθει στο δέρμα», λέει η Bell. Στην πραγματικότητα, αυτό το SPF και άλλα συστατικά στρώνουν το δέρμα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για τον ορό σας. «Πρέπει να εφαρμόζεται πάνω από τον ορό. Θέλετε να συνεχίσει πρώτα ο ορός και να απορροφηθεί από το δέρμα».

3. Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα

Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν πόσο ορό να εφαρμόσουν κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει το δέρμα, λέει η Bell. Προσθέτει ότι οι κλινικές δοκιμές για τους ορούς μέτρησαν όλες μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού για να είναι αποτελεσματική για το πρόσωπο. Αλλά αν το εφαρμόζετε και στο λαιμό, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο. Προσθέστε άλλο ένα μπιζέλι

4. Το βάζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά την ημέρα

Οι οροί δεν είναι σαν τις μάσκες ή τις κρέμες για την ακμή. Δεν είναι θεραπεία. Είναι μέρος της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ο Bell λέει: «Χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα. Μία φορά το πρωί, κάτω από την κρέμα ημέρας και το βράδυ κάτω από την κρέμα νύχτας. Οι κλινικές δοκιμές μετρήθηκαν σε σχέση με αυτό, και από αυτό θα έχετε αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 167 / position2: 432
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb