ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 σημάδια που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου

Μήπως έχεις αμφιβολίες για κάποιο άτομο; Εξέτασε τα σημάδια!
Γράφει η MATINA KONTOY
8 σημάδια που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου
Φωτ. αρχείου / envato

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ατόμου διότι πολλοί άνθρωποι είτε δε δείχνουν φοβερά σημάδια, είτε έχουν μάθει να κρύβουν πολύ καλά τον αληθινό εαυτό τους. Όμως, για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου δείξουμε ποια είναι τα σημεία κλειδιά που μπορείς να παρατηρήσεις σε όποιο άτομο σε ενδιαφέρει, ώστε να βγάλεις συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του. Δες ποια είναι αυτά σύμφωνα με τους επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρόπος που κοιτάζει

Όπως θα έχεις ακούσει, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τα μάτια δείχνουν πολλά για τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων, όπως και για το χαρακτήρα τους. Επίσης, η σταθερή βλεμματική επαφή, δηλαδή όταν ο άλλος σε κοιτάζει σταθερά και κατάματα, είναι σημάδι ότι έχει αυτοπεποίθηση, σταθερή προσωπικότητα, θέληση και αυτοσυγκράτηση.

Έχει συνέπεια στα ραντεβού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι κάποιος συνεπής στα ραντεβού του, προσωπικά ή επαγγελματικά, και αυτό από μόνο του δίνει μια θετική ή αρνητική εντύπωση ανάλογα. Όταν κάποιος αργεί συστηματικά ή σε σημαντικά ραντεβού, δείχνει ελλειπή ικανότητα οργάνωσης χρόνου αλλά και οργάνωσης και αδιαφορία για τους άλλους, ενώ κάποιος που έρχεται νωρίτερα φανερώνει πως ενδιαφέρεται για τους άλλους, είναι οργανωμένη προσωπικότητα και με ισχυρά εσωτερικά κίνητρα.

 

Ποια χρώματα επιλέγει;

Η επιλογή των χρωμάτων στα ρούχα και τα αξεσουάρ δείχνουν πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου που έχουμε απέναντί μας. Πχ. το κόκκινο δείχνει έντονη προσωπικότητα, το μαύρο ευαισθησία και καλλιτεχνική φύση, το πράσινο ευαισθησία και αξιοπιστία, ενώ το λευκό άνθρωπο οργανωτικό και με έντονη λογική και το μπλε σταθερότητα και ενδιαφέρον για τους άλλους.

 

 

Πώς λειτουργεί όταν βρίσκεται υπό πίεση;

Δυστυχώς, η ζωή μας χαρίζει καθημερινά στρεσογόνες στιγμές, είτε στη δουλειά είτε σε καταστάσεις στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Πάντα θα υπάρχουν μικρές ή μεγάλες στιγμές που θα μας φτάσουν στο όριο μας, ή λίγο πριν από αυτό.

Εκείνες οι στιγμές που νιώθουμε ότι τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου είναι που μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τον χαρακτήρα και το δικό μας βεβαίως, αλλά και για τον χαρακτήρα των άλλων. Πώς διαχειρίζεται το στρες; Με ψυχραιμία ή νευρικότητα; Με αισιοδοξία και χαμόγελο ή με έντονα ξεσπάσματα;

 

Με ποιο τρόπο τσακώνεται;

Πώς αντιδρούν σε ένα καυγά; Με ψυχραιμία και λογικά επιχειρήματα; Ή με θυμό, προσβολές στην προσωπικότητα του άλλου και ξεσπάσματα; Ο λόγος που σε έναν τσακωμό κάποιος ξεσπάει έντονα είναι γιατί εκείνη τη στιγμή τον καθοδηγεί μονάχα το συναίσθημα και όχι η λογική του.

 

Πώς ανταποκρίνεται όταν κάποιος ζητάει βοήθεια;

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε καταστάσεις που έχεις άτομα δίπλα σου μόνο όταν όλα είναι ρόδινα, όταν περνάτε καλά, αλλά όταν ξαφνικά κάτι δεν πάει και τόσο καλά για εσένα και χρειαστείς κάποια βοήθεια, εκείνοι εξαφανίζονται. Οι στιγμές εκείνες είναι ένα πραγματικό τεστ για τη σχέση σας και για να κατανοήσεις καλύτερα τον λόγο που σε θέλει κοντά του το άλλο άτομο.

 

Πώς μιλάει για τους άλλους;

Αν βρίσκουν ευκαιρίες να κουτσομπολεύουν και να μιλάνε άσχημα για άτομα όταν εκείνα δεν είναι μπροστά, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν κάνουν το ίδιο με εσένα; Και δεν εννοώ αν έχει συμβεί κάτι σοβαρό ανάμεσα τους και έχουν την ευκαιρία να σου εκμυστηρευτούν πράγματα που θέλουν να μοιραστούν, αλλά για το κουτσομπολιό που θα κάνουν χωρίς κανέναν λόγο, και φυσικά θα βάλουν και εσένα να σχολιάσεις, κάτι που καλό είναι να μην κάνεις.

 

Πώς συμπεριφέρεται στις υπόλοιπες σχέσεις του;

Πώς είναι οι σχέσεις του με άλλα άτομα; Ποια είναι τα μοτίβα των σχέσεων του; Π.χ. οι φιλίες του είναι σταθερές ή αλλάζουν συνεχώς; Πώς μιλάει για τα άλλα άτομα στη ζωή του; Ειδικά για όσα έχουν περάσει από αυτήν; Αν σου παρουσιάζει όλα τα άτομα που είχε κάποια ερωτική ή φιλική σχέση σαν τρελούς, λάθος και περίεργους και μιλάει άσχημα για αυτούς, σημαίνει ότι δεν τους σέβεται και δε σέβεται ούτε τις στιγμές που πέρασαν μαζί.

 

*Παρόλα αυτά, οφείλουμε να συμπληρώσουμε ότι αυτά τα στοιχεία που αναφέραμε δεν αποκαλύπτουν απαραίτητα όλα τα μυστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου. Θεώρησέ τα ως πρώτα δεδομένα και προσπάθησε να μην είσαι απόλυτη/ος, αλλά να συνεχίσεις την κρίση σου μέσα από την περαιτέρω γνωριμία και συζήτηση με το άλλο άτομο, προκειμένου να φτιάξεις μια ολοκληρωμένη εικόνα χωρίς προκαταλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
20 / position1: 43 / position2: 452
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb