THINK

Από ρεσεψιονίστ, αισθητικός διασημοτήτων και με εταιρεία καλλυντικών: Πώς τα κατάφερε η Shani Darden

Η δυσκολότερη πτυχή της εξέλιξής της για εκείνη ήταν η αντιμετώπιση της αρνητικότητας των αφεντικών της πριν ανεξαρτητοποιηθεί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Από ρεσεψιονίστ, αισθητικός διασημοτήτων και με εταιρεία καλλυντικών: Πώς τα κατάφερε η Shani Darden

Η Shani Darden αγαπούσε τη φροντίδα του δέρματος από πολύ μικρή. Έχοντας δέρμα που ήταν επιρρεπές σε ακμή η ίδια ήθελε να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της φροντίδας του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά παρόλο που η αγάπη της για την ομορφιά ήταν βαθιά, δεν ήξερε ότι ήθελε να γίνει αισθητικός. Στην πραγματικότητα, «δεν είχαμε καν αισθητικό εκεί που μεγάλωσα, οπότε δεν ήταν κάτι που ήξερα ότι ήθελα να κάνω», λέει.

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες, η Darden προσπαθούσε να καταλάβει τι ήθελε να κάνει και ένας από τους φίλους της, της πρότεινε να δουλέψει σε ένα σπα. «Είχα δουλέψει ως ρεσεψιονίστ σε μερικά σπα και μου άρεσε πολύ. Έτσι πρώτα πήγα στο σχολείο για να γίνω θεραπεύτρια μασάζ και μετά αισθητικός»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εργάστηκα σε ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου σπα ως ρεσεψιονίστ εκεί με την ελπίδα ότι θα με προσλάμβαναν για να γίνω αισθητικός, κάτι που δεν έκαναν», γελάει, «αλλά με βοήθησαν να βρω δουλειά στο δερματολογικό ιατρείο».

Η Darden εργάστηκε μαζί με τη διάσημη δερματολόγο Dr. Erma Benitez από το Λος Άντζελες, όπου έμαθε πολλά για τους τύπους και τις παθήσεις του δέρματος. «Γύρισα σε διάφορα μέρη - δούλευα κυριολεκτικά παντού, σε κάθε ξενοδοχείο, γραφείο πλαστικού χειρουργού, όπως το πείτε, μέχρι που πήρα την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ».

«Η Jessica Alba ήταν η πρώτη μου πελάτισσα διασημότητα που μίλησε για μένα και με ανέφερε στο περιοδικό «Allure» και κάπως έτσι ξεκίνησε».

«Αυτό που δεν μου άρεσε όταν εργαζόμουν στο σπα ήταν ότι πρέπει να προωθήσεις προϊόντα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί δεν πίστευα απαραίτητα σε όλα και επίσης δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να ξοδέψουν πολλά χρήματα κάθε φορά».

Η Darden μάλιστα απολύθηκε από ένα από τα μέρη που δούλευε επειδή οι πωλήσεις της ήταν χαμηλές. «Δεν ήταν όλες οι σειρές προϊόντων κατάλληλες για τους τύπους δέρματος του καθενός, και δεν τις πρότεινα, οπότε ήξερα ότι η εργασία σε ένα σπα σίγουρα δεν ήταν για μένα με αυτή την έννοια».

Έτσι, ενώ η Darden λέει ότι το άνοιγμα της δικής της κλινικής δεν ήταν απαραίτητα «στόχος», συνέβη φυσικά ακολουθώντας το ήθος της να προσπαθεί να προσφέρει στους ασθενείς της την καλύτερη φροντίδα.

Για την Darden, το να βγει στις επιχειρήσεις μόνη της δεν ήταν η πιο απαιτητική πτυχή του ταξιδιού της. Σημείωσε ότι μακράν, η δυσκολότερη πτυχή για εκείνη ήταν η αντιμετώπιση της αρνητικότητας και η συμπεριφορά των αφεντικών της πριν ανεξαρτητοποιηθεί. Από εκεί, η επιτυχία της Darden συνέχισε να αυξάνεται και ο καταλύτης για την εξέλιξή της, ήταν χάρη στην πλέον φίλη της Jessica Alba.

«Τότε άρχισαν να έρχονται σε μένα πολλοί make up artists και μετά παρέπεμψαν στους δικούς τους πελάτες». Έτσι οι πελάτες κατέληξαν να πηγαίνουν κατευθείαν να δουν την Darden στο γραφείο της που ήταν... στο σπίτι της. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν ο Darden είχε μια φανταστική λίστα με πελάτες celebrities.

Μετά την επιτυχία της στην κλινική, ήταν μια φυσική εξέλιξη για την Darden να βγει με τη δική της σειρά προϊόντων, η οποία ξεκίνησε με ένα προϊόν: τη ρετινόλη.

«Επειδή δούλευα για έναν δερματολόγο, δούλεψα πολύ με ασθενείς που έπαιρναν ρετινόλη, ήμουν τόσο ερωτευμένη με αυτό το συστατικό», εξηγεί η Darden. «Ήθελα να φτιάξω ένα που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν όλοι και κάπως έτσι ξεκίνησα από εκεί». Έκτοτε, η Shani Darden Skin Care πρόσθεσε στη σειρά της ένα καθαριστικό, ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι, ορό γαλακτικού οξέος και πολλά άλλα — λανσάροντας στα Sephora στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Cult Beauty στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Darden εξήγησε επίσης ότι όταν νοίκιασε ένα σπίτι και εργαζόταν εκτός γραφείου, δεν είχε μπάνιο στον χώρο της κλινικής. «Θα έλεγα ότι μια στιγμή που με ενθουσιάζει ήταν ότι είχα αυτό το μικρό σπίτι στην αρχή και υπήρχαν πραγματικά μεγάλα ονόματα που όταν ήταν στο σπίτι μου... τα παιδιά μου κρύβονταν στην κρεβατοκάμαρα», γελάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
17 / position1: 265 / position2: 720
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb