WELLNESS

Πόσο πραγματικά πρέπει να γυμναστείς, για να δεις αποτελέσματα

Κάθε είδους ασκηση είναι καλύτερη από την απραξία και την ακινησία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πόσο πραγματικά πρέπει να γυμναστείς, για να δεις αποτελέσματα

Κάθε είδους ασκηση είναι καλύτερη από το τίποτα. Αλλά για όσους από εμάς θέλουν να μεταμορφώσουν το σώμα μας γρήγορα, είναι καλύτερο να ξέρουμε αν το είδος των ασκήσεων που κάνουμε —και η συχνότητα— θα κάνουν το κόλπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Sami Clarke, δημιουργός του Form, του προγράμματος 14-Day Power Pilates, μίλησε ανοιχτά για το τι είδους προπονήσεις πρέπει να κάνουμε (και πότε πρέπει να τις κάνουμε) για να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε;

«Για αρχάριους, θα συνιστούσα να ξεκινήσετε με τρεις φορές την εβδομάδα pilates, προπόνηση ενδυνάμωσης, πυγμαχία ή οτιδήποτε αισθάνεστε ότι το σώμα σας είναι ενθουσιασμένο να κάνει», λέει η Sami. «Τις άλλες τρεις μέρες, ενθαρρύνω μια βόλτα μιας ώρας. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε βάρη στον αστράγαλο στα χέρια για ένα μπόνους. Εάν βρίσκεστε ήδη σε πρόγραμμα προπόνησης, προτείνω κίνηση πέντε φορές την εβδομάδα, αφήνοντας τα Σαββατοκύριακα για περπάτημα, πεζοπορία, κολύμπι κ.λπ.».

Ποιες ασκήσεις δίνουν τα πιο γρήγορα αποτελέσματα;

"Εξαρτάται πραγματικά από το πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας σε διαφορετικές προπονήσεις, αλλά ανακάλυψα ότι ένας συνδυασμός HIIT, προπόνησης ενδυνάμωσης και Pilates έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο", λέει η Sami.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούστε το σώμα σας

«Αν ξυπνάτε και νιώθετε ότι το σώμα σας χρειάζεται μια μέρα ξεκούρασης ή πιο αργή κίνηση, δώστε του αυτό ακριβώς», τονίζει η Sami. «Αν ξυπνάτε νιώθοντας ενέργεια, τότε προχωρήστε με αυτό. Δεν θα δείτε αποτελέσματα εάν αναγκάζετε το σώμα σας να κάνει πράγματα που δεν θέλει».

Η συνέπεια είναι το κλειδί

«Μην ψάχνετε για τη γρήγορη λύση. Βρείτε κάτι που είναι ρεαλιστικό για τον τρόπο ζωής σας που μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμα», λέει η Sami. «Η συνέπεια είναι αυτό που θα βοηθήσει πραγματικά να σμιλέψεις τους μυες σου και τελικά να σε κάνει πιο δυνατη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 340 / position2: 1175
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb