ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο

Για να γεμίσεις το χώρο σου με υπέροχα χρώματα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο
Φωτ. αρχείου / envato

Με την άφιξη του Σεπτεμβρίου, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και καλωσορίζουμε το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και οι νύχτες είναι πιο δροσερές. Μετά από ένα σκληρό καλοκαίρι στο οποίο τα φυτά υποφέρουν από έντονο ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες, έλλειψη νερού αλλά και απώλεια νερού λόγω της διαπνοής, τώρα ξεκινά η ώρα για την επιστροφή των βροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φθινόπωρο υπάρχουν πολλά φυτά που ανθίζουν χαρίζοντάς μας υπέροχα χρώματα και αρώματα. Επίσης, είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουμε αλλαγές και βελτιώσεις στα φυτά μας, όπως μεταφυτεύσεις, κλάδεμα και σπορά, προκειμένου να τα προετοιμάσουμε για το χειμώνα που έρχεται.

Ποια είναι τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν το Σεπτέμβριο;

Υάκινθος

Φωτ. αρχείου / envato

Ένα λουλούδι που πήρε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία. Συγκεκριμένα ο Υάκινθος ήταν ένας όμορφος νέος, ευνοούμενος του θεού Απόλλωνα, τον οποίο ο θεός σkότωσε κατά λάθος ρίχνοντας του ένα δίσκο. Κάποια άλλη εκδοχή της ιστορίας υποστηρίζει πως κάποιος άλλος θεός άλλαξε την πορεία του δίσκου για να σκοτωθεί ο Υάκινθος επειδή ζήλευε. Ο Απόλλων έσκαψε ο ίδιος τον τάφο του νεαρού Υακίνθου και από το αίμα του φύτρωσε ένα λουλούδι. Μάλιστα η μυθολογία αναφέρει πως πάνω στα φύλλα του λουλουδιού φαίνονται τα αρχικά του ονόματος του όμορφου νέου ΥΑ ή τα γράμματα ΑΙ (που περιέχονται στο όνομά του).


Αλστρομέριες

Φωτ. αρχείου / envato

Οι αλστρομέριες θεωρούνται λουλούδια της φιλίας και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Τα πέταλα τους μεγαλώνουν ανάποδα και συγκεκριμένα τα μπουμπούκια όπως ανοίγουν τα πέταλα συστρέφονται προς τα έξω από το στέλεχος  από κάτω προς τα πάνω.  Με τον ίδιο τρόπο θεωρείται πως αναπτύσσεται και μια φιλία που φέρνει τα πάνω κάτω μέχρι να αναπτυχθεί.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζέρμπερα

Φωτ. αρχείου / envato

Η ζέρμπερα, γνωστή και ως αφρικάνικη μαργαρίτα είναι ένα πολύ όμορφο πολύχρωμο λουλούδι. Έχει μεγάλη αντοχή, δε μαραίνεται εύκολα, ακόμα και στο βάζο. Το πολύ θετικό όμως που έχει αυτό το λουλούδι, είναι η ικανότητά του να μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά σε κλειστούς χώρους.


Φρέζια

Φωτ. αρχείου / envato

Είναι ένα από τα πιο αρωματικά λουλούδια και προτιμάται πολύ για γαμήλιες ανθοδέσμες. Αν λοιπόν, έχεις σκοπό να παντρευτείς τον χειμώνα, μπορείς να το συμπεριλάβεις στην ανθοδέσμη σου!

 

Ίρις

Φωτ. αρχείου / envato

Το πανέμορφο αυτό λουλούδι πήρε το όνομά του από τη θεά Ίριδα, τη θεά του ουράνιου τόξου αλλά και την αγγελιοφόρο των θεών. Η Ίρις μετέφερε μηνύματα από τον ουρανό στη γη  χρησιμοποιώντας την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Από εκεί έμεινε και η λέξη ίρις που σημαίνει "μάτι του ουρανού".  Αυτό το όνομα δόθηκε επίσης στην κόρη των ματιών μας και σημαίνει ότι καθένας από μας κουβαλάει μαζί του ένα κομμάτι ουρανού.


Μανόλια

Φωτ. αρχείου / envato

Η μανόλια είναι ένα πολύ δημοφιλές λουλούδι με καταγωγή από την Ασία αλλά και την Αφρική. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ο φλοιός της μανόλιας συνεισφέρει στη μείωση των αλλεργιών και του άσθματος, ενώ ερευνητές λένε πως δρα προληπτικά κατά του Αλτσχάιμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
10 / position1: 410 / position2: 2055
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb