ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!
Γράφει η MATINA KONTOY
Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Φωτ. αρχείου / pexels

Η πρωτομαγιά πλησιάζει και ένα όμορφο μαγιάτικο στεφάνι για να διακοσμήσεις την πόρτα ή το μπαλκόνι σου, είναι απαραίτητο! Αν σου αρέσουν οι (εύκολες) DIY κατασκευές, δες τις ιδέες μας, για να φτιάξεις το δικό σου πρωτότυπο στεφάνι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελληνική φύση είναι γεμάτη από άγρια λουλούδια, ενώ φυσικά είναι ο καιρός που έχουν ανθίσει σχεδόν όλα τα λουλούδια με πρώτα τα τριαντάφυλλα.

Μαργαρίτες, στάχυα, σπάρτα με το υπέροχο κίτρινο χρώμα τους, κουτσουπιές, κρινάκια, παπαρούνες και αγριολούλουδα σε περιμένουν να τα μαζέψεις για να δημιουργήσεις το πιο όμορφο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

Πώς θα το κάνεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάση

Έχεις 3 επιλογές: να χρησιμοποιήσεις σύρμα ή να φτιάξεις από παλιές μεταλλικές κρεμάστρες, ή να χρησιμοποιήσεις ξυλώδη κορμό από αμπέλι (κληματόβεργα) ή άλλο ευλύγιστο ξυλώδη κορμό και τέλος να αγοράσεις φελιζόλ για DIY στεφάνια. Μαλακό σύρμα, κλωστή ή σπάγκο θα χρειαστείς και στην περίπτωση της κληματόβεργας ή της κρεμάστρας, καθώς επίσης για να στερεώσεις τα λουλούδια.

Ύστερα έχεις 2 επιλογές: να ντύσεις με κορδέλα ή κορδόνι το στεφάνι, εναλλακτικά να το στολίσεις μόνο με λουλούδια. Είτε αποφασίσεις να φτιάξεις το ανοιξιάτικο στεφάνι σου με ψεύτικα λουλούδια, αποξηραμένα λουλούδια ή αγριολούλουδα, μόλις επιλέξεις τη βάση, οι επιλογές στα χρώματα είναι ατελείωτες.

Φωτ. αρχείου / pexels

Μάζεψε όσα λουλούδια επιθυμείς και αγαπάς και συμπλήρωσε τα κενά της κατασκευής με πρασινάδα. Η ποικιλία είναι σημαντικός παράγοντας στην περίπτωση που στολίσεις ολόκληρο το μαγιάτικο στεφάνι.

 

Φωτ. αρχείου / pexels

Στεφάνι έργο - τέχνης αποκλειστικά από τουλίπες. Το κόστος της κατασκευής ανεβαίνει κατακόρυφα μιας και θα πας σε ανθοπωλείο, όμως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο στροβιλισμός σαν εκλεκτικό διακοσμητικό αντιγράφεται εύκολα, αρκεί να βάλεις τα λουλούδια μέχρι τη μέση στο στεφάνι. Είναι καθαρά θέμα τοποθέτησης και καμία τουλίπα δεν είναι λυγισμένη, αλλά σε ευθεία.

 

Φωτ. αρχείου / pexels

Στεφάνι κυρίως από τριαντάφυλλα. Όσο σε βοηθά ο κήπος σου (ίσως και των γειτόνων) είναι εφικτό. Καλό είναι να έχεις μαζέψει λίγα λουλούδια από την προηγούμενη μέρα, να έχεις δει που έχει λουλούδια και να έχεις τα υλικά για τη βάση, γιατί αρκετοί συμπολίτες μας βγαίνουν αλλόφρονες από τις 5 το πρωί και…θερίζουν!

Φωτ. αρχείου / pexels

Τίποτα δε σε εμποδίζει να φτιάξεις ένα καταπράσινο πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λίγα ή καθόλου άνθη. Μπορείς να προσθέσεις κορδέλα που θα φτιάξεις από κισσό!

Φωτ. αρχείου / pexels

Προσπαθείς να μειώσεις τα έξοδα σου; Κανένα πρόβλημα. Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ανοιξιάτικα στεφάνια μπορείς να τα αναζητήσεις σε πάρκα και δάση, οπότε δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για το στεφάνι στην εξώπορτα σου.


Φωτ. αρχείου / pexels

Κάνε τη διαφορά στη διακόσμηση της πόρτας σου και φτιάξε ένα παραδοσιακό στεφάνι από κλαδιά ελιάς! Θα διατηρηθεί πολύ καιρό, μπορείς να το αλλάζεις όσο συχνά θέλεις και ακόμα να το κρατήσεις και το καλοκαίρι!

Φωτ. αρχείου / pexels

Ακόμα ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό στεφάνι για την είσοδο του σπιτιού σου με κλαδιά λεμονιάς και λεμόνια! Στο συγκεκριμένο έχουν προσθέσει μύρτιλλα, τα οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με λουλούδια μπλε ή μοβ χρώματος. Και αυτό το στεφάνι μπορεί να παραμείνει στην εξώπορτα σου άνοιξη και καλοκαίρι.

Παλιότερα το στεφάνι του Μαΐου έπρεπε να έχει ορισμένα λουλούδια για να πιάσουν οι ευχές που έκαναν οι νοικοκυρές, όπως:

  • Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές, γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι.
  • Κλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα ή ελιά, για την ευτυχία του σπιτιού.
  • Στάχυα και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, για να είναι γεμάτο.
  • Μια κουκιά με τις ρίζες και τους καρπούς της, για τη γλωσσοφαγιά.
  • Ένα κλωνάρι λυγαριάς, για να καλοπαντρευτούν τα κορίτσια του σπιτιού.
  • Ένα κεφάλι σκόρδο, κρεμασμένο στη μέση του ώστε να φαίνεται, για το μάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
19 / position1: 147 / position2: 378
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb