FITNESS

Βαριέσαι τη γυμναστική; Διάβασε αυτό!

Είτε δε σου αρέσει η γυμναστική είτε δε βρίσκεις χρόνο, σου έχουμε καλά νέα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Βαριέσαι τη γυμναστική; Διάβασε αυτό!
Φωτ. αρχείου / envato

Κι όμως, η πεντάλεπτη γυμναστική έχει μεγαλύτερο όφελος από τις πολύωρες προπονήσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιλάτες, γιόγκα, spinning ή και χορός. Το γυμναστήριο προσφέρει μεγάλη ποικιλία από διασκεδαστικά μαθήματα που ταιριάζουν στο καθένα και ανταποκρίνονται στους στόχους του καθενός. Αλλά όταν είσαι πολύ απασχολημένη, το να πηγαίνεις συχνά στο γυμναστήριο μπορεί να μην είναι εύκολο κάθε εβδομάδα.

Όμως, δεν είναι απαραίτητο πάντα να γυμνάζεσαι πολύ σκληρά για να βρίσκεσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Ακόμα και πέντε λεπτά καθημερινά αρκούν για να παραμείνεις σε φόρμα. Όχι, δεν είναι αστείο, σύμφωνα με ειδικούς, οι προπονήσεις ακόμα και των πέντε λεπτών μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Πώς γίνεται αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αυτονόητο ότι ακόμα και λίγη άσκηση έχει περισσότερα οφέλη στο σώμα από την πλήρη καθιστική ζωή. Έτσι, ακόμα κι αν έχεις χρόνο μόνο για λίγο stretching στο γραφείο, ή για μία μικρή βόλτα στο διάλειμμά σου, αυτό μπορεί να κάνει διαφορά στη συνολική σου υγεία!

Οι σύντομης διάρκειας ασκήσεις ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Η υπερβολική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στις αρθρώσεις και της αύξησης του καρδιακού παλμού σε ηρεμία. Αντίθετα, μία σύντομη πεντάλεπτη γυμναστική στην καθημερινότητά μας μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς.

Οι γρήγορες, υψηλής έντασης προπονήσεις δίνουν εξίσου θετικά αποτελέσματα με μία δυνατή προπόνηση που διαρκεί αρκετή ώρα. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει βελτίωση στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος σε όσους γυμνάζονται λίγο! Έτσι, αν δεν έχεις χρόνο για μεγαλύτερες προπονήσεις, μην ανησυχείς ! Μπορείς ακόμη να αποκομίσεις οφέλη ακόμα και από μία πεντάλεπτη προπόνηση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 298 / position2: 666
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb