WELLNESS

Απώλεια βάρους: Οι αλήθειες που θα ήθελαν οι γιατροί να γνωρίζουμε όλες

Απλές σημαντικές συμβουλές
Από το NEWSROOM
Απώλεια βάρους: Οι αλήθειες που θα ήθελαν οι γιατροί να γνωρίζουμε όλες

Όταν μιλάμε για δίαιτες, αρκετές φορές βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρχουν μπερδέματα σχετικά με τις επθστημονικές συμβουλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους περιλαμβάνει το να κόβεις όλα τα γλυκά και να αποφύγεις τα λιπαρά. Οι γιατροί, όμως έχουν άλλη άποψη. Μαζί με τους διατροφολόγους, μοιράζονται συμβουλές για το πώς θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που θέλουν να τονίσουν και να μαθευτούν και ευρέως στο κοινό.

Οι αλήθειες που μοιράζονται οι γιατροί για την απώλεια βάρους:

Η δίαιτα που κάνει κάποιος άλλος μπορεί να μη σου ταιριάζει

Δεν σημαίνει ότι επειδή ακούμε κάποιον να λέει ότι έχει αποτέλεσμα με μια δίαιτα θα πρέπει να την δοκιμάσουμε κι εμείς. Σύμφωνα με τον Dr. Burchett, τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε δύο υγιεινές δίαιτες. «Πρέπει να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει», συνιστά ο Burchett.

Tα σνακ δεν κάνουν κακό

Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι είναι καλύτερο να τρως συχνά και άλλοι ότι κάνει κακό. Οι επιστήμονες δεν υποστηρίζουν τίποτα από τα δύο. Ωστόσο, τονίζουν ότι το σνακ δεν επηρεάζει το βάρος μας, εφόσον είσαι εντός του ορίου των ημερίσιων θερμίδων σου.

Η διατροφή είναι πιο σημαντική από την άσκηση

Ακριβώς επειδή καις θερμίδες στο γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι μπορείς να τρως και ακριβώς ό,τι θέλεις. Η διατροφολόγος Suzanne Fisher λέει ότι η διατροφή αποτελεί το 80% της απώλειας βάρους. Όταν σχεδιάζεις τη διατροφή, δώστε προτεραιότητα στις επιλογές των γευμάτων σου. 

Το άγχος για τη δίαιτα χειροτερεύει την κατάσταση

Το 2018, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Molecular Biochemistry ανέφερε ότι το στρες δυσκολεύει την απώλεια βάρους. Οι ορμόνες του στρες εμποδίζουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, αλλά και το λίπος να μετατραπεί σε ενέργεια. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ρέιτσελ Γκόλντμαν, το άγχος αυξάνει την κορτιζόλη, η οποία μας κάνει να θέλουμε περισσότερο το fast food. Οπότε, τα αποτελέσματα καταλήγουν να είναι τα αντίθετα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb