WELLNESS

Είναι τελικά ασφαλές να βάζεις ιώδιο στα σπυράκια;

Τι μπορεί να σου προκαλέσει;
Από το NEWSROOM
Είναι τελικά ασφαλές να βάζεις ιώδιο στα σπυράκια;
drchristianson / Pinterest

Η ακμή αποτελεί ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Μάλιστα, όπως έχουμε ξαναπεί δεν έχει να κάνει καθόλου με την ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τάσεις του TikTok είναι όλο και περισσότερες το καλοκαίρι. Έχουμε δει από μακιγιάζ μέχρι και skincare. Πρόσφατα, η αναζήτηση για τις λέξεις “ιώδιο" και "σπυράκια" φαίνεται να είναι πάρα πολύ συχνή. Οι TikTokers ισχυρίζονται ότι τους βοηθά να εξαφανίσουν πιο γρήγορα ένα σπυράκι. 

Τι μπορεί να προκαλέσει το ιώδιο στα σπυράκια

Πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς έτσι απλά το ιώδιο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το ιώδιο χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό για την πρόληψη δερματικών λοιμώξεων. Εφαρμόζεται συνήθως πριν και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις και μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί σε μικρές πληγές και κοψίματα.

Επιστήμονες λένε ότι το ιώδιο ενδέχεται να μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Όταν στεγνώνει στο δέρμα, λειτουργεί ως απολυμαντικό διεισδύοντας γρήγορα σε βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.

Αν και είναι ασφαλές να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, το ιώδιο μπορεί να αφήσει ένα κιτρινωπό λεκέ όταν το χρησιμοποιείς, αλλά αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με οινόπνευμα. Τα διαλύματα ιωδίου διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και διατίθενται σε διάφορες μορφές, από σπρέι μέχρι αλοιφές. Καλό είναι να βεβαιωθείς ότι το εφαρμόζεις με ένα καθαρό βαμβάκι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι μορφές ακμής το ίδιο. Επιπλέον, γιατροί τονίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως θεραπεία ακμής γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ακόμα και δερματίτιδα. Γενικότερα, καλό είναι να ρωτάς σε κάθε περίπτωση τον δερματολόγο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb