ΥΓΕΙΑ

Πρήξιμο στο πρόσωπο: Tips για να το μειώσεις

Πώς θα βελτιώσεις την κατάσταση
Από το NEWSROOM
Πρήξιμο στο πρόσωπο: Tips για να το μειώσεις
Beauticate/ Pinterest

Το πρήξιμο στο σώμα και στο πρόσωπο είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, όλοι προσπαθούν να βρουν τις βασικές αιτίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι influencers αναφέρονται συχνά στα οφέλη των «debloat smoothies» ή των χυμών αποτοξίνωσης. Το πρήξιμο, μπορεί και να παρερμηνεύεται σε κάποιες περιπτώσεις, που απλώς μπορεί να αισθάνεσαι φουσκωμένη μετά από κάποιο γεύμα. 

Σύμφωνα με έρευνες, το πρήξιμο, είναι κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για εντερικό πρόβλημα, που μπορεί να προκληθεί και από την κακή πέψη. Μπορεί επίσης, να έχει να κάνει με άλλα, όπως τα επίπεδα στρες και η διατροφικές συνήθειες. Ωστόσο, το πρήξιμο στο πρόσωπο είναι ελαφρώς διαφορετικό, επειδή σχετίζεται με μια συνολική αίσθηση πρηξίματος. Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να βρεις τι το προκαλεί και να το βελτιώσεις.

Πώς θα βελτιώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπό σου

Μείνε μακριά από τη ζέστη

Μπορεί να παρατηρείς ότι το πρόσωπό σου αισθάνεται φουσκωμένο μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο. Αυτό είναι πιθανό επειδή τα αιμοφόρα αγγεία μεγεθύνονται όταν αυξάνεται η θερμοκρασία, προκειμένου να διατηρηθεί το υγρό να κινείται μέσα στο σώμα. Φυσικά, το να είσαι στην παραλία, ή κάποια βόλτα, είναι διασκεδαστικό. Ωστόσο, αυτό περιλαμβάνει μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

Ενώ η βιταμίνη D θεωρείται η βιταμίνη του ήλιου, η υπερβολική ποσότητα της μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Επομένως, η διακοπή της έκθεσής σου στον ήλιο θα σε βοηθήσει. 

Ενυδάτωση όλη μέρα

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το 75% να είναι στην πραγματικότητα αφυδατωμένοι. Το να ζεις σε μια χρόνια αφυδατωμένη κατάσταση μπορεί να αρχίζει να σου φαίνεται φυσιολογικό. Ωστόσο, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει αρνητικά το πρόσωπο και το δέρμα σου.

Το Pure Luxe Medical εξηγεί πώς το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να χάσει την ικανότητα να διατηρεί το σχήμα του. Η σωστή ενυδάτωση όχι μόνο μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, αλλά βοηθά το δέρμα σου να συγκρατήσει κρατήσει αυτό το νερό.

Δώσε σημασία στη βραδινή ρουτίνα

Δεδομένου ότι το πρήξιμο του προσώπου είναι τόσο συχνό φαινόμενο το πρωί όταν ξυπνάς, μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν το προηγούμενο βράδυ. Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, όπως το χαμομήλι ή το τσάι με βότανα πριν από τον ύπνο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb