ΚΑΡΙΕΡΑ

Live A Legacy: Η εκδήλωση‑θεσμός της Mastercard και του Women On Top πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά

Καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές προσέφεραν πολύτιμη καθοδήγηση στις συμμετέχουσες

Live A Legacy: Η εκδήλωση‑θεσμός της Mastercard και του Women On Top πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά

Εμπλουτισμένη με επιπλέον δράσεις για ακόμη πιο αποτελεσματική καθοδήγηση και ουσιαστική υποστήριξη, η πρωτοβουλία ορόσημο για την επαγγελματική γυναικεία ενδυνάμωση στη χώρα μας ολοκληρώθηκε για 5η χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, το Live A Legacy 2023, η πρωτοβουλία - θεσμός της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα.
Για 5η χρονιά, στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές ενέπνευσαν και προσέφεραν πολύτιμη καθοδήγηση στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες, με οικοδεσπότες τη Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Live A Legacy 2023

Live A Legacy 2023

Οι συμμετοχές στην κύρια εκδήλωση του Σαββάτου ξεπέρασαν τις 300, με το κοινό να αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυναίκες σε διαφορετικά στάδια της επαγγελματικής τους ζωής: από νέα κορίτσια που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο βήμα της καριέρας τους μέχρι γυναίκες που έχουν ήδη ξεκινήσει την επαγγελματική τους πορεία και αναζητούν έμπνευση και εφόδια στη διαδρομή τους προς την κορυφή. Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες επιτυχημένων γυναικών και αντρών από διαφορετικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δική τους πορεία και εμπειρίες, καθώς και στα έμφυλα στερεότυπα που έχουν συναντήσει στους χώρους εργασίας τους, αλλά και στο πώς οι ίδιες και οι ίδιοι συμβάλλουν έμπρακτα προς την επίτευξη του κρίσιμου στόχου για ισότητα των φύλων στον επαγγελματικό στίβο.

Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top

Η πρωτοβουλία του Live A Legacy φέτος δεν περιλάμβανε μόνο την κύρια εκδήλωση, αλλά εμπλουτίστηκε με περισσότερες δράσεις, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν τα Live A Legacy Mentoring Events, στο πλαίσιο των οποίων γυναίκες σε διάφορα στάδια της καριέρας τους, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με διακεκριμένες γυναίκες από διάφορους κλάδους, να κάνουν speed mentoring sessions και να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και πρακτικά workshops ενδυνάμωσης. Στόχος των Mentoring Events είναι οι συμμετέχουσες να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα εφόδια, μέσα από την εμπειρία και τις επαγγελματικές συμβουλές που μοιράζονται και τους μεταλαμπαδεύουν οι μέντορές τους.

Live A Legacy Mentoring Event Αθήνα

Live A Legacy Mentoring Event Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει σε γυναίκες που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα, τη δυνατότητα για ένα δυναμικό ξεκίνημα, μέσω του Live A Legacy Internship Program. Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος οι συμμετέχουσες μπορούν να διεκδικήσουν μια από τις 12 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που έχουν ανακοινωθεί ήδη, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Η κουλτούρα της συμπερίληψης, η ισότητα των φύλων, καθώς και το ζήτημα της ενδυνάμωσης των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα είναι θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Mastercard και αποτελούν πυρήνα της φιλοσοφίας της. Εκτός από τις δράσεις του Live A Legacy, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Girls4tech”, μια σειρά σεμιναρίων STEM για μαθήτριες ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών «Master your Own Business», σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της ουσιαστικής δέσμευσης της εταιρείας για ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Το Live A Legacy στη 5η χρονιά υλοποίησής του, αποτελεί πλέον έναν θεσμό με ποικίλες δράσεις και αντίκτυπο ανεκτίμητης αξίας. Μέσα από προσωπικές ιστορίες, βιώματα και συζητήσεις, το Live A Legacy εξελίχθηκε σε μία πλατφόρμα ουσιαστικού διαλόγου, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν τη συμπερίληψη και τη γυναικεία ενδυνάμωση στο επαγγελματικό περιβάλλον, προσφέροντας έμπνευση αλλά και εφόδια σε ανθρώπους, ώστε να αρχίσουν ή να συνεχίσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι με περισσότερη δύναμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους».

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: «Στο Women On Top είμαστε πολύ χαρούμενες που το 5ο Live a Legacy ολοκληρώθηκε με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το πόσο σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε ιστορίες γυναικών που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, να μιλάμε για δύσκολα αλλά σημαντικά θέματα σε απαιτητικούς καιρούς, και να καλλιεργούμε -από που και αν στεκόμαστε, και με όποιο τρόπο μπορούμε- κοινότητες υποστήριξης και ενδυνάμωσης. Για μια ακόμη φορά, το Live a Legacy έγινε “τόπος” ανταλλαγής απόψεων, δικτύωσης και υπενθύμισης ότι όλες και όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα!».

Σχετικά με τη Mastercard

Η (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μία εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στη μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας. Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.com|Twitter: @MastercardNews | Instagram: @MastercardGR | Facebook: MastercardGreece | LinkedIn: linkedin.com/company/mastercard

 

Σχετικά με το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1350 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 2500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες. Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους. Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.

www.womenontop.gr | [email protected] | LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube | TikTok

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 1992 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb