ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν τις πρώτες σου διακοπές με το σύντροφό σου

Για να περάσετε υπέροχα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 16, 2023
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν τις πρώτες σου διακοπές με το σύντροφό σου

Όταν κάνεις διακοπές με κάποιον για πρώτη φορά, δεν ανακαλύπτεις πράγματα μόνο για εκείνον, αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό, καταλαβαίνοντας μάλιστα πολλά περισσότερα για τη μεταξύ σας σχέση. Αν λοιπόν οι φετινές διακοπές είναι και οι πρώτες που θα κάνεις μαζί με τον/τη σύντροφό σου, συνέχισε να διαβάζεις ώστε να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν να σαλπάρει το πλοίο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα στην αρχή φαντάζουν μαγικά και ανυπομονείτε να ξεκινήσετε για τις πρώτες σας διακοπές με το ταίρι σου; Ωστόσο, λένε, πως οι πρώτες διακοπές μπορούν είτε να «στεριώσουν» ή να «χωρίσουν» ένα φρέσκο ζευγάρι. Κι αυτό γιατί βρίσκεστε για πρώτη φορά σ’ ένα διαφορετικό μέρος μόνο οι δυο σας, περνώντας και τις 24 ώρες κάθε ημέρας μαζί. Οι πρώτες σας διακοπές ως ζευγάρι είναι ίσως η καλύτερη δοκιμαστική περίοδος που μπορεί να περάσει η σχέση σας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, για να περάσετε επιτυχώς το ‘τεστ των πρώτων διακοπών’;

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και οι δύο:

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με ωραία διάθεση

Η καλή διάθεση από την αρχή κιόλας του ταξιδιού είναι βασικό για να πάνε όλα καλά. Ακόμη κι αν αφήνετε πίσω ένα σωρό υποχρεώσεις που εκκρεμούν. Οργανωθείτε και οι δυο από πριν, αποφασίστε αυτά που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας για να μη σας λείψει κάτι σημαντικό στη διάρκεια του ταξιδιού και δημιουργηθούν εντάσεις και γκρίνιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεχτείτε ο ένας τις βασικές προτεραιότητες του άλλου

Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια θέλω και προτεραιότητες στις διακοπές τους, όμως σίγουρα θα πρέπει να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να μην καλύπτονται μόνο οι ανάγκες του ενός έναντι του άλλου. Σκεφτείτε λοιπόν από κοινού τρία βασικά πράγματα που θέλει οπωσδήποτε να κάνει ο ένας και τρία ο άλλος και βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε παρέα.

Υπομονή

Η υπομονή είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, και αυτό εντείνεται σε διακοπές και ταξίδια. Μην ξεκινήσετε λοιπόν έναν αχρείαστο καβγά μπροστά στην πρώτη αναποδιά ή δυσκολία συνεννόησης.

 

Και τα dont’s:

Μην ασχολείστε συνεχώς με το κινητό

Οι διακοπές είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να «κατεβάσετε διακόπτες» και μπορεί να διαπιστώσεις ότι είσαι σε καλύτερη επαφή με τον/τη σύντροφο σου αν αφήσετε για λίγες ώρες στην άκρη το κινητό. Άλλωστε, αν έχετε διαρκώς την ανάγκη να είστε απασχολημένοι με αυτό, ίσως οι διακοπές μαζί να μην είναι μια καλή ιδέα.

 

Μη φορτώσετε το πρόγραμμα

Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στη δράση και την αδράνεια και φροντίστε να διαθέσετε χρόνο ο ένας στον άλλο, να συζητήσετε, να κάνετε πλάνα, να ξεκουραστείτε, ακόμη και να βαρεθείτε. Το βασικό είναι να είναι αυτές οι διακοπές μια περίοδος που θα έρθετε ακόμη πιο κοντά, περνώντας χρόνο μαζί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 535 / position2: 985
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb