FITNESS

Οι θρύλοι του fitness: Όσοι διάσημοι έκαναν μόδα τη γυμναστική από τα 70s μέχρι σήμερα

Οι celebrities που άφησαν εποχή ως fitness gurus
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Οι θρύλοι του fitness: Όσοι διάσημοι έκαναν μόδα τη γυμναστική από τα 70s μέχρι σήμερα
collage

Οι γκουρού της φυσικής κατάστασης και οι προπονητές έχουν παίξει ζωτικό ρόλο βοηθώντας τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους για την υγεία και τη φυσική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, υπήρξαν άτομα που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην επιδίωξη της σωματικής αριστείας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους μεγαλύτερους γκουρού και προπονητές γυμναστικής που γνωρίσαμε και ως celebrities για άλλες δουλειές τους και ας εξερευνήσουμε πώς η συνεισφορά τους έχει διαμορφώσει τον κόσμο του fitness όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Arnold Schwarzenegger - Mr. Olympia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Arnold Schwarzenegger θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους bodybuilders όλων των εποχών. Κέρδισε το Mr. Olympia επτά φορές, κυριαρχώντας στο άθλημα κατά τη δεκαετία του 1970. Το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης του Schwarzenegger ήταν έντονο και περιελάμβανε άρση βαρών, cardio και αυστηρή δίαιτα. Ακόμα και σήμερα, στα 70 του, συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη φυσική κατάσταση και να υποστηρίζει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Raquel Welch: Πρόγραμμα Total Beauty and Fitness

Η Raquel Welch είναι ένα σύμβολο του Χόλιγουντ που υπήρξε λάτρης του fitness για δεκαετίες. Η σειρά βίντεο της Total Beauty and Fitness Program είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα προπόνησης που συνδυάζει cardio, προπόνηση ενδυνάμωσης και διατάσεις. Οι εμβληματικοί της ρόλοι σε ταινίες όπως το One Million Years B.C. και το Fantastic Voyage παρουσίασαν τη φυσική της κατάσταση και τα κοστούμια της σχεδιάστηκαν για να τονίζουν τη σωματική της διάπλαση.

Jane Fonda: Jane Fonda Workout

Το The Jane Fonda Workout, παραγωγής της ηθοποιού το 1982, ήταν ένα πρωτοποριακό βίντεο γυμναστικής που έκανε δημοφιλή την αερόβια άσκηση και τη μόδα του spandex. Τα προπονητικά βίντεο της Fonda πούλησαν πάνω από 17 εκατομμύρια αντίτυπα και έγιναν το κορυφαίο οικιακό βίντεο όλων των εποχών, εμπνέοντας μια τρέλα με τη γυμναστική και λανσάροντας τη Fonda ως σύμβολο γυμναστικής.

Heather Locklear: Personal Training Sessions

Τα βίντεο γυμναστικής της Heather Locklear, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990, απευθύνονταν σε γυναίκες και περιλάμβαναν έναν συνδυασμό αερόβιας άσκησης, προπόνησης ενδυνάμωσης και διατάσεων. Τα βίντεο έτυχαν μεγάλης αποδοχής και επαινέθηκαν για τις ενεργητικές οδηγίες και την αισιόδοξη στάση της Locklear. Ωστόσο, δεν πέτυχαν το ίδιο επίπεδο επιτυχίας με τα εμβληματικά βίντεο προπόνησης της Jane Fonda.

Chuck Norris: Brazilian Jiu-Jitsu

Ο ηθοποιός Chuck Norris είναι ένας θρυλικός πολεμικός καλλιτέχνης γνωστός για τις απίστευτες ικανότητες και τα ταλέντα του. Κατέχει μαύρη ζώνη σε πολλά στυλ πολεμικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένου του Brazilian Jiu-Jitsu, και έχει συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά. Ο Norris πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες πολεμικών τεχνών, δείχνοντας τις δεξιότητές του και συμβάλλοντας στη δημοτικότητα του είδους.

Alyssa Milano: Alyssa Milano Teen Steam Workouts

Η Alyssa Milano, η ηθοποιός και λάτρης της φυσικής κατάστασης, κυκλοφόρησε μια σειρά από βίντεο προπόνησης στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα βίντεο, με τίτλο Teen Steam και Teen Steam II, προωθήθηκαν σε νεαρές γυναίκες και επικεντρώθηκαν σε αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι ρουτίνες προπόνησης της Milano ήταν δημοφιλείς και βοήθησαν να εμπνεύσουν μια γενιά γυναικών να δώσουν προτεραιότητα στη φυσική κατάσταση.

Cher: Forever Fit

Η Cher είναι γνωστή για την απίστευτη καριέρα της στο τραγούδι, αλλά έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ φυσικής κατάστασης. Ασκείται από την ακμή της στις δεκαετίες του '70 και του '80 και δημιούργησε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και ευεξίας, το Forever Fit, το 2015. Περιλαμβάνει γιόγκα, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ασκήσεις cardio και πολλά άλλα στο πρόγραμμά της για να διατηρήσει τη νεανική και ενεργητική της στάση. Στα 80 της, η Cher παραμένει σε κορυφαία φυσική κατάσταση και εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση για πολλούς.

.

Mark Wahlberg: The Marky Mark Workout

Ο Mark Wahlberg είναι Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός, γνωστός για την καλή του σωματική διάπλαση. Το viral βίντεο προπόνησής του Marky Mark Workout αποδεικνύει τη δέσμευσή του να διατηρείται σε φόρμα. Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός και παραγωγή, ο Mark είναι γνωστός για το ότι ήταν ο frontman για το συγκρότημα χιπ-χοπ Marky Mark και Funky Bunch στις αρχές της δεκαετίας του '90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
17 / position1: 129 / position2: 595
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb