ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει τρόπος: Πώς να βλέπεις μόνο όμορφα όνειρα όταν κοιμάσαι

Υπάρχει τρόπος να κατευθύνεις τα όνειρα που βλέπεις
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Υπάρχει τρόπος: Πώς να βλέπεις μόνο όμορφα όνειρα όταν κοιμάσαι
Breakfast at Tiffany's

Τα όνειρα δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο φαινόμενο στους κύκλους του ύπνου. Είναι αποτέλεσμα υγιούς ύπνου, λέει το Sleep Foundation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που αποκαλύπτουν τα όνειρά σου για την υγεία σου είναι ότι όταν κοιμάσαι καλά και μπεις σε μια κατάσταση βαθύ ύπνου που παράγει όνειρα, μπορείς να έχεις καλύτερη γνωστική και συναισθηματική υγεία.

Τα όνειρα μπορούν να δημιουργήσουν πιο έντονη διατήρηση της μνήμης, λιγότερες επιθυμίες για φαγητό και ταχύτερη πνευματική επεξεργασία. Από την άλλη πλευρά, όταν δεν κοιμάσαι καλά, κινδυνεύεις από κακή λειτουργία του σώματος ή οργάνων όπως ο εγκέφαλος ...

Το όνειρο έχει επίσης συνδεθεί με την εμπνευσμένη σκέψη. Οι εποχές που μεταφορικά έλεγαν στους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους έχουν περάσει και τώρα, χάρη σε νεότερες μελέτες ύπνου και μαρτυρίες από όνειρο σε έμπνευση του παρελθόντος, κυριολεκτικά μπορούν! Απλώς σκέψου τον Paul MacCartney, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άκουσε στα όνειρά τον ρυθμό για την επιτυχία του "Yesterday".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συσχετίσεις μεταξύ ύπνου και δημιουργικών ονείρων μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί το μυαλό μας ποθεί τέτοιες επικές ονειρικές καταστάσεις.

Πότε γίνονται τα όνειρα

Τα όνειρα εμφανίζονται συχνά στο βαθύτερο μέρος του κύκλου του ύπνου μας: τον ύπνο REM. Είναι επιτακτική ανάγκη να επιτρέψεις στο σώμα σου να εισέλθει στο REM γιατί, σε αυτό το στάδιο, η εγκεφαλική σου δραστηριότητα φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ το σώμα σου καίει θερμίδες πιο γρήγορα. Ωστόσο, μόνο το 25% του ύπνου συμβαίνει σε REM, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε πώς να έχεις πρόσβαση σε αυτή τη βαθιά κατάσταση που βοηθάει την υγεία.

Η κατανόηση των βασικών στοιχείων του εγκεφάλου σημαίνει κατανόηση του ύπνου και, τελικά, η βάση του REM πηγάζει από μια ισορροπημένη ψυχική, ειρηνική κατάσταση. Κάνε μια παύση πριν πας για ύπνο και ξανασκέψου οτιδήποτε σε κάνει ευτυχισμένη: παλιές φωτογραφίες, ένα καλό βιβλίο, προσευχή ή journaling ευγνωμοσύνης. Η εκπαίδευση του εγκεφάλου σου να παράγει χαρούμενες σκέψεις θα βοηθήσει το σώμα σου σε έναν σταθερό κύκλο ύπνου REM.

Το φαινόμενο placebo 

Το φαινόμενο placebo μπορεί να είναι ο κώδικας για την παραβίαση της απόλυτης ονειρικής κατάστασης λόγω της ικανότητάς του να ξεγελάει τον εγκέφαλο ώστε να σκέφτεται ή να αισθάνεται συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ένα φαινόμενο placebo μπορεί να δράσει τόσο υποκειμενικά (σε πόνο, διάθεση και συναισθήματα) όσο και μη υποκειμενικά, όπως η αρτηριακή πίεση.

Τα αποτελέσματα του placebo δρουν σε συσχέτιση με τον εγκέφαλο για να προβλέψουν τη φυσική αλλαγή. Στη συνέχεια, μετά από μια νοητική ανασυγκρότηση, ξεκινά η αλλαγή αμέσως, δίνοντας στο υποσυνείδητό σου ελάχιστο έως καθόλου χρόνο για επεξεργασία. Αυτό μπορεί τελικά να ξεκινήσει μια βαθιά ακολουθία ονείρων.

Για παράδειγμα, η θέση ύπνου σου μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζεις, συνδέοντας διαφορετικά είδη ονείρων με βάση τη θέση στην οποία βρίσκεσαι. Για παράδειγμα, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά συνδέεται με εφιάλτες, ενώ η δεξιά πλευρά δημιουργεί όνειρα γαλήνης, ισχυρίζεται η Psychology Today. Εάν κοιμάσαι μπρούμυτα, μην πανικοβληθείς - αλλά αυτή η στάση είναι γνωστό ότι συνδέεται με αισθήματα πνιγμού και ορισμένα ερωτικά όνειρα. Τα τρόφιμα που τρως παίζουν επίσης ρόλο σε αυτό, με διαφορετικά τυριά και προϊόντα καφεΐνης να έχουν ως αποτέλεσμα ζωντανά όνειρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 205 / position2: 887
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb