ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να περιμένεις 20` για να λουστείς μετά το γυμναστήριο

Μια συμβουλή που θα σε σώσει!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Γιατί πρέπει να περιμένεις 20` για να λουστείς μετά το γυμναστήριο
By Pexels / Φωτογραφία Αρχείου

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ωραίο από το να βγάλεις τα ιδρωμένα ρούχα σου και να πηδήξεις στο ντους μετά από μια προπόνηση, αν και το να πάρεις ένα σνακ μετά την προπόνηση είναι πιθανώς το δεύτερο που σκέφτεσαι...!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν παραλείπεις συχνά ένα ντους (ή μπάνιο) μετά την άσκηση, μπορεί να καταλήξεις με ακμή που προκαλείται από τον ιδρώτα. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα μόλυνσης από μύκητες από το να φοράς ένα ιδρωμένο αθλητικό σουτιέν πολύ καιρό και πολύ συχνά. Και, αν μη τι άλλο, μάλλον θα είσαι αρκετά ... βρωμερή!

Έτσι, αυτό το ντους μετά την άσκηση είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά όσο γρήγορα και όσο και αν θέλεις να καθαριστείς, δεν πρέπει να μπαίνεις στο ντους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Υπάρχει ένας καλός λόγος να επιβραδύνεις λίγο και να αφήσεις στον εαυτό σου ένα κενό περίπου 20 λεπτών μεταξύ της ολοκλήρωσης της άσκησης και του ντους.

Εάν κάνεις το ντους όσο πιο γρήγορα μπορείς, κάνεις στο σώμα σου κακό και μπορεί να καταλήξεις ιδρωμένη ακόμα και μετά το ντους σου! Χρειάζεται χρόνος μετά την άσκηση για να επιστρέψει ο μεταβολισμός μας στο φυσιολογικό του ρυθμό και ως εκ τούτου, το σώμα μας εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να υπερθερμανθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφίδρωση συνεχίζεται μετά την άσκηση, μερικές φορές μέχρι την αποθεραπεία.

Επιπλέον, κάνοντας ένα διάλειμμα μεταξύ του τέλους της προπόνησής σου και του ντους σου δίνεται η ευκαιρία να δροσιστείς, καθώς, όπως πρέπει να ξεκινήσεις μια προπόνηση με ζέσταμα, έτσι δεν θα πρέπει απλώς να σταματήσεις την άσκηση χωρίς... δροσιά. Εάν σταματήσεις αμέσως την άσκηση, ιδιαίτερα εάν έχεις ασκηθεί σκληρά, κινδυνεύεις να αισθανθείς ζάλη ή ακόμη και λιποθυμία. Αυτό σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλει κανείς να συμβαίνει, ειδικά στο ντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 302 / position2: 1082
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb