THINK

#OnlyPlans: Η συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει το dating

Τι είναι και πώς λειτουργεί το OnlyPlans
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
#OnlyPlans: Η συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει το dating
By Pexels / Φωτογραφία Αρχείου

Τα ραντεβού έχουν αλλάξει δραστικά την τελευταία δεκαετία. Αυτό που κάποτε ήταν τόσο απλό όσο να συναντάς και να μιλάς με κάποιον μέχρι να βρεις το θάρρος να του ζητήσεις, έχει μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο περίπλοκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στην ψηφιοποίηση των ραντεβού. Πριν από τις εφαρμογές γνωριμιών, υπήρχε κάπως μια αθωότητα στο ραντεβού. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι την επόμενη φορά που θα έβλεπαν το φλερτ τους. Θα περνούσαν χρόνο σχεδιάζοντας το τέλειο ραντεβού και θα σκέφτονταν όλες τις ερωτήσεις που θα έκαναν στο άτομο που τους ενδιέφερε. Αλλά τώρα η διαδικασία να γνωρίσεις κάποιον έχει γίνει σχεδόν ..περιττή!

Οι εφαρμογές γνωριμιών δίνουν τη δυνατότητα να συνομιλείς και να γνωρίζεις πολύ κόσμο, για να μη χάνεις άσκοπα χρόνο. Αυτό έχει επιφέρει και τις λιγότερο άβολες, αλλά και πιο βλαβερές μεθόδους, όπως το ghosting. Ενώ το ghosting υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, το OnlyPlans είναι μια ενοχλητική νέα μετάλλαξη του προβλήματος.

Τι είναι το OnlyPlans και γιατί το κάνουν οι άνθρωποι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι μια τάση γνωριμιών όπου οι άνθρωποι κάνουν σχέδια για να βγουν ραντεβού χωρίς να τα ακολουθήσουν τελικά. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να σηκώνεσαι, όμως, να πηγαίνεις στον τόπο συνάντησης, να περιμένεις και τελικά να αποδέχεσαι ότι το ραντεβού σου δεν εμφανίστηκε. Στο OnlyPlans, το σχέδιο ακυρώνεται πολύ πριν κάποιος από τους δύο κατευθυνθεί προς το μέρος του ραντεβού.

Ένας OnlyPlanner θα πει συνήθως κάτι αναπόφευκτο και σημαντικό που προέκυψε την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού σας. Μπορεί να απογοητευτείς, αλλά αν σου αρέσει, πιθανότατα θα το ξαναπρογραμματίσεις. Αλλά τότε μια άλλη έκτακτη ανάγκη θα ξεπηδήσει από το πουθενά! Τελικά, θα πάρεις το "μήνυμα". Όχι, δεν μετράει κάθε ακυρωμένη ημερομηνία ως OnlyPlanning. Αυτή η μέθοδος για να αφήσεις κάποιον να φύγει είναι ένα σταθερό μοτίβο όπου γίνονται σχέδια και τελικά, ακυρώνονται!

Γιατί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό; Για να ξεκινήσουμε με τα πιο δύσκολα, ίσως απλά δεν τους ενδιαφέρεις πολύ. Αλλά οκ, αυτό σε γλιτώνει από το να επενδύσεις περισσότερο χρόνο σε κάποιον που δε σε εκτιμά! Από την άλλη, μπορεί απλά να έχει πραγματικά μια πολυάσχολη ζωή και όχι αρκετό χρόνο για να επενδύσει σε μια πραγματική σχέση, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει την αγάπη. Άλλες φορές, το ραντεβού σου μπορεί να μην αναζητά μια αφοσιωμένη σχέση αλλά για μερικές διασκεδαστικές συζητήσεις που εσύ προσφέρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 439 / position2: 844
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb