WELLNESS

Η ορμόνη που κάνει θαύματα στον οργανισμό σου

Έχεις κατά νου ποια είναι;
Από το NEWSROOM
Η ορμόνη που κάνει θαύματα στον οργανισμό σου
@cooperaerobics

Οι ορμόνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού. Κι όμως, μπορεί να σε εκπλήξει μια συγκεκριμένη που βοηθά σε πολλά που δεν γνώριζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η ορμόνη που κάνει θαύματα στον οργανισμό σου

Ο λόγος γίνεται για τη γνωστή σε όλοτς μας μελατονίνη. Κάθε βράδυ, ενδεχομένως να βλέπεις τηλεόραση, να κάθεσαι στο λάπτοπ, ή να σκρολάρεις στο κινητό. Ενώ είσαι πολύ κουρασμένη, δε μπορείς να κοιμηθείς. Νιώθεις αϋπνία και υπερένταση. Η προσθήκη μελατονίνης στη νυχτερινή ρουτίνα, θα σε βοηθήσει. 

Αν και είναι περισσότερο γνωστή ως βοηθητικό ύπνου, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η μελατονίνη μπορεί να μας ωφελήσει και σε άλλους τομείς της υγείας. 

Που μπορεί να σε βοηθήσει η μελατονίνη

Αρχικά, είναι η γνωστή ορμόνη που παράγει ο οργανισμός προς τις νυχτερινές ώρες και μας δίνει τα σημάδια του ύπνου. Η έκθεση σε υπερβολικό φως, συμπεριλαμβανομένου του μπλε φωτός που προέρχεται από τα smartphones και τα laptops, ενδέχεται να προκαλέσει μείωση του επιπέδου της μελατονίνης που παράγει το σώμα. Επιπλέον, η ηλικία έχει κι αυτή σημασία όσον αφορά στην ποσότητα μελατονίνης που παράγει ο οργανισμός. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο λιγότερη παράγεται. 

Το συμπλήρωμα μελατονίνης που μπορείς να βρεις και στο φαρμακείο, είναι λύση για αρκετούς. Εννοείται, για όλα πρέπει να συμβουλεύεσαι πρώτα τον γιατρό σου.Εκτός από τη λήψη του συμπληρώματος, η προετοιμασία του σώματος και του πνεύματος ότι έρχεται η ώρα του ύπνου, είναι επίσης σημαντική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uzm. Dr. Eda Ünlü (@dr_edaunlu)

Η μελατονίνη, βοηθά και με τις ημικρανίες. Αν έχεις συμπτώματα και υποφέρεις από αυτές, μπορεί να σε ωφελήσει. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που υποφέρουν, έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης. Δεν είναι αποδεδειγμένο ότι θα σταματήσουν, αλλά ενδεχομένως να σε βοηθήσει. 

Επιπλέον, φαίνεται να είναι ευεργετική για την υγεία των ματιών, αλλά και για χρόνιους πόνους και δυσπεψία. Επειδή μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες αν παίρνεις για μεγάλα διαστήματα το συμπλήρωμα, ρώτα τον γιατρό σου σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb