WELLNESS

Η ορμονική υγεία είναι η τάση της εποχής: Ποια είναι όμως τα μειονεκτήματα;

Ποια είναι η αλήθεια;
Από το NEWSROOM
Η ορμονική υγεία είναι η τάση της εποχής: Ποια είναι όμως τα μειονεκτήματα;
@landingpadto

Η ευεξία, είναι αρκετά στην επικαιρότητα, ειδικά στα social media. Το πώς θα την διατηρήσεις είναι σημαντικό ζήτημα. Η συζήτηση γίνεται, κύριως, γύρω από την ορμονική υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η υγεία των ορμονών, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Αν οι ορμόνες δεν είναι ισορροπημένες, ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα στη διάθεση, στο μεταβολισμό, τον κύκλο του ύπνου, αλλά και σε άλλα πολλά.

Για παράδειγμα, κάτι απλό και καθημερινό, είναι η κούραση που μπορεί να αιθσάνεσαι. Φαίνεται ότι οι γυναίκες, ειδικότερα, θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τις ορμόνες. Αν έχεις ρίξει μια ματιά στο TikTok, θα έχεις δει αντίστοιχα videos με πάνω απο 700 εκατομμύρια προβολές.

Ο κίνδυνος: Μην δίνεις σημασία στα social media

Μπορεί να περνάς ώρες κοιτώντας άπειρα videos στα social media και ειδικότερα στο TikTok. Ωστόσο, δεν πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά όσα βλέπεις. Πέρα από το γεγονός ότι πολλά από αυτά που λέγονται δεν έχουν βάση και μπορεί να είναι ψέμματα, δεν είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένα. Ειδικότερα, σε τέτοια ζητήματα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και μόνο.

@miaharrisnutrition #supplements #womenshealth #stress #cortisol #insulinresistance #adrenalfatigue #hypothyroidism #pms #pcos #hormonehealth #hormonebalance ♬ original sound - Mia Harris

Επειδή μπορεί να δεις να προτείνονται συμπληρώματα διατροφής που “λειτουργούν”, καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον γιατρό. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι και οι οργανισμοί ίδιοι. Επομένως, ούτε τα ίδια συμπληρώματα χρειαζόμαστε, ούτε την ίδια διατροφή. Αρχικά, πρέπει να δεις ποιο είναι το ορμονικό ζήτημα που έχεις. Να κάνεις εξετάσεις, να δεις τι συμβαίνει και να σε συμβουλεύσει ο γιατρός.

Μιλώντας στο The Zoe Report, ο χειρουργός και ειδικός σε φλεγμονώδεις αυτοάνοσες παθήσεις Dr, Raymond Douglas, αναφέρει τις ανησυχίες του: «Πιθανώς η μεγαλύτερη παρανόηση είναι ότι η ορμονική ανισορροπία δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα. ή το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να επιτύχει τη σωστή ορμονική ισορροπία χωρίς να συμβουλευτεί γιατρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb