THINK

80χρονες ζουν αυτό που ονειρεύτηκες με τις κολλητές σου, ταξίδια ως τα βαθιά γεράματα

Η πρώτη τους στάση ήταν μια τοποθεσία που ξεφεύγει ακόμη και από πολλούς έμπειρους ταξιδιώτες: η Ανταρκτική
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
80χρονες ζουν αυτό που ονειρεύτηκες με τις κολλητές σου, ταξίδια ως τα βαθιά γεράματα

Δυο κολλητές από το Τέξας αποδεικνύουν ότι η περιπέτεια δεν έχει όριο ηλικίας – ακόμα και όταν είσαι 81 ετών - Οι φίλες ξεκίνησαν τη φιλόδοξη περιπέτειά τους στις 11 Ιανουαρίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ellie Hamby, φωτογράφος ντοκιμαντέρ, και η Sandy Hazelip, γιατρός και λέκτορας, περιόδευσαν τον κόσμο σε 80 ημέρες, ζώντας τις περιπέτειες της ζωής τους πηγαίνοντας από τις παραλίες του Μπαλί στις ερήμους της Αιγύπτου.

Οι φίλες ξεκίνησαν τη φιλόδοξη περιπέτειά τους στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το blog που έχουν χρησιμοποιήσει οι δυο τους για να απαθανατίσουν τα ταξίδια τους.

Η πρώτη τους στάση ήταν μια τοποθεσία που ξεφεύγει ακόμη και από πολλούς έμπειρους ταξιδιώτες: η Ανταρκτική. Για να φτάσετε στη νοτιότερη ήπειρο απαιτούνταν πρώτα να διασχίσετε το πέρασμα Drake, τα διαβόητα τραχιά νερά μεταξύ του νότιου άκρου της Νότιας Αμερικής και των Νήσων Σέτλαντ της Ανταρκτικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Around The World at 80 (@aroundtheworldat80)

«Όταν πατήσαμε το πόδι μας στο έδαφος στην Ανταρκτική, ξεχάσαμε την ταλαιπωρία», θυμάται. «Η ομορφιά της Ανταρκτικής είναι απλά απίστευτη - να βλέπεις τους πιγκουίνους και τα παγόβουνα και τους παγετώνες – απλά, αυτό ήταν καταπληκτικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκείνο το πρώτο εγχείρημα, οι κολλητές εχουν επισκεφθεί 18 χώρες και στις επτά ηπείρους, συχνά φορώντας ακόμη και ταιριαστά μπλουζάκια. Έχουν επίσης συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό φαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρακολουθούν τις «ταξιδιάρες γιαγιάδες» στο TikTok, το Instagram και το Facebook.

Η Hazelip είπε στο CNN ότι γνώρισε την Hamby μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1999 και «φύτεψε τον σπόρο στην καρδιά μου ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τα εγγόνια μας σε ταξίδια αποστολής το καλοκαίρι», είπε.

«Περίπου τέσσερα χρόνια πριν κλείσουμε τα 80, της ανέφερα μια μέρα: «Ellie, δεν θα ήταν διασκεδαστικό να γυρίσουμε τον κόσμο σε 80 ημέρες στα 80 μας;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 224 / position2: 2986
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb