ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως σαμποτάρεις τις φιλίες σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Ποια είναι τα σημάδια;
Γράφει η MATINA KONTOY
Μήπως σαμποτάρεις τις φιλίες σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;
Φωτ. αρχείου / envato

Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι είσαι υποδειγματικός φίλος ή φίλη, μερικές φορές υπάρχει ο κίνδυνος να σαμποτάρεις υποσυνείδητα τις φιλίες σου μέσα από συμπεριφορές που υιοθετείς δίχως καν να το καταλάβεις.

Ποια είναι τα πιο ενδεικτικά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

Έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες;

Όλοι έχουμε κάποια standards στο μυαλό μας για το τι αναζητούμε σε μία σχέση. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλα θα γίνονται όπως τα φανταζόμαστε. Έτσι, μπορεί να γίνουν λάθη και παρεξηγήσεις. Για αυτό, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι από μία φιλία και να κάνεις αυτές τις ανάγκες γνωστές, ώστε να μην απογοητεύεσαι όταν οι προσδοκίες σου δεν ικανοποιούνται. Όμως μην ξεχνάς ότι και οι φίλοι σου δε γίνεται να ανταποκρίνονται πάντα σε όλες σου τις προσδοκίες.

Μήπως δεν επικοινωνείς τα προβλήματά σου στους άλλους;

Όταν κλείνεσαι μονίμως στον εαυτό σου, είτε γιατί ντρέπεσαι είτε γιατί φοβάσαι να δείξεις τον αληθινό σου εαυτό, κινδυνεύεις να χάσεις τις σχέσεις σου με τους φίλους σου δείχνοντας απόμακρος/η. Είναι προτιμότερο να είσαι ανοιχτός/ή με τους κοντινούς σου φίλους και να μοιράζεσαι αυτά που σε απασχολούν, καθώς έτσι θα μπορέσουν να σε κατανοήσουν και να σε στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές σου.

 

Μήπως ζηλεύεις τους φίλους σου;

Στις φιλίες, συνήθως οι ζήλια προκύπτει όταν δε βρισκόμαστε στην ίδια ή παρόμοια φάση ζωής με τους φίλους μας. Αν η ζήλια, καθώς επίσης το αίσθημα ότι ο άλλος σου ανήκει δημιουργούν ένταση στις φιλίες σου, αναρωτήσου: ‘Τι θέλω από μια φιλία;’ Μήπως επιζητείς φίλους για να αποκτήσεις γόητρο, φήμη ή κέρδος; Μήπως περιμένεις αποκλειστική αφοσίωση από κάποιο φίλο, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για να μπουν και άλλοι στη σχέση; Τότε χρειάζεται να αναπροσαρμόσεις την άποψή σου για τη φιλία. Οι καλές σχέσεις με τους άλλους προέρχονται, όχι από το να παίρνεις, αλλά από το να δίνεις!  Όταν η αγάπη είναι το θεμέλιο, η σχέση μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Αφιερώνεις χρόνο στις φιλίες σου;

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές, γεγονός που πολλές φορές σημαίνει ότι οι φιλίες μας μένουν πίσω λόγω έλλειψης χρόνου. Βάλε τη φιλία σου σε προτεραιότητα όταν υπάρχει ο χρόνος και θυμήσου ότι πολλές φορές ένα τρυφερό μήνυμα ή μια κλήση μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά, ακόμη και σε στιγμές που πνίγεσαι στη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

Μήπως αφιερώνεις το χρόνο σου αποκλειστικά στη σχέση σου;

Ξεκινώντας μία σχέση, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να αφοσιωθείς σε αυτή, παραμελώντας τους κοντινούς σου φίλους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου μέχρι πρότινος. Είναι όμως σημαντικό να βρεις τρόπους για να μοιράζεις δίκαια το χρόνο σου ανάμεσα στους φίλους και τον/τη σύντροφό σου και να μη χάνεις την κοινωνική σου ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 158 / position2: 1145
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb