ΤΑΞΙΔΙΑ

9 Μέρη κοντά στην Αθήνα που αξίζει να πας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Kαι κάθε τριήμερο που θα έρθει!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 22, 2023
9 Μέρη κοντά στην Αθήνα που αξίζει να πας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
@click.nd.capture_ / instagram

Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να φύγουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε κοντινά μέρη στην Αθήνα, ενώ άλλοι προτιμούν τους μακρινούς προορισμούς. Αν ψάχνεις μέρη που αξίζει να πας, αλλά δε θες να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στη μεταφορά και την επιστροφή σου εκεί, ακόμα και την τελευταία στιγμή προλαβαίνεις να οργανώσεις το τριήμερό σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω θα βρεις 9 υπέροχα μέρη που αξίζει να πας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, τα οποία απέχουν μέχρι 3 ώρες από την Αθήνα!

Ύδρα

Σε αυτό το όμορφο γραφικό νησί θα φτάσεις με δελφίνι από τον Πειραιά ή εναλλακτικά οδικώς σε δυόμιση ώρες από την Ερμιόνη, και από εκεί θα περάσεις απέναντι με θαλάσσιο ταξί. Η Ύδρα είναι κοσμοπολίτικη, με στενά πλακόστρωτα σοκάκια και γραφικά αρχοντικά στολισμένα με βουκαμβίλιες.

Θα βρεις μαγαζιά για όλες τις ώρες, για να απολαύσεις νωρίς το πρωί τον καφέ σου αλλά και να διασκεδάσεις το βράδυ μέχρι αργά. Και είναι ιδανική για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αφού θα απολαύσεις πλούσια σαρακοστιανά τραπέζια στα παραδοσιακά ταβερνάκια της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Papageorgiou-Sideris🔮 (@npsideris_new)

 

Ναύπλιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει λίστα με μέρη κοντά στην Αθήνα, που να μην περιλαμβάνει το Ναύπλιο. Και αυτό συμβαίνει γιατί είναι το κατάλληλο μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις περιστάσεις. Ειδικά όταν ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει είναι το κάτι άλλο! Στο Ναύπλιο θα βρεθείς σε περίπου δύο ώρες από την Αθήνα και οι επιλογές σου για το πώς θα περάσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι αμέτρητες.

Είτε θέλεις να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις είτε να διασκεδάσεις σε έντονους ρυθμούς, θα βρεις τη λύση. Θα ανέβεις στην Παλιά Πόλη, θα αγναντέψεις το Μπούρτζι και θα περπατήσεις στα όμορφα σοκάκια ενώ θα απολαύσεις νόστιμα φαγητά και ποτά στα ωραία του μαγαζιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Exilzes (@exilzes_)

Τρίκαλα Κορινθίας

Ένα μέρος που θα βρεθείς σε μόλις δύο ώρες από Αθήνα, με καταπληκτική θέα και γραφικά σπίτια. Ουσιαστικά χωρίζονται σε τρεις οικισμούς τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα. Ξεκινώντας από τα Άνω Τρίκαλα, θα θαυμάσεις την τοπική αρχιτεκτονική περπατώντας στα στενά δρομάκια και θαυμάζοντας τις ιστορικές εκκλησίες τους. Στα Μεσαία Τρίκαλα θα κάνεις μία στάση για καφέ ή σνακ και κατεβαίνοντας στα Κάτω Τρίκαλα, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα! Σε κάθε περίπτωση θα έχεις επωφεληθεί από τον καθαρό αέρα και την καταπράσινη φύση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Driva...Greece.. (@eleni.driva)

Γαλαξίδι

Σε λιγότερο από 3 ώρες θα βρίσκεσαι στο Γαλαξίδι. Μία παραθαλάσσια κωμόπολη της Φωκίδας που αποτελεί ακόμη έναν δημοφιλή προορισμό για όλες τις εποχές. Η ατμόσφαιρα αυτού του μέρους θυμίζει νησί και αν το επισκεφθείς θα το λατρέψεις. Η όμορφη παραλία του, η Αγορά, είναι γεμάτη καφετέριες και ταβερνάκια όπου θα μπορέσεις να γευματίσεις την Καθαρά Δευτέρα. Ένα έθιμο της Καθαράς Δευτέρα είναι το «αλευρομουτζούρωμα», ένας αλευροπόλεμος, που διεξάγεται κάθε χρόνο σε χαρούμενους ρυθμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Deli (@georgia_deli)

 

Αράχωβα

Άλλος ένας συνηθισμένος προορισμός, όταν πρόκειται για μέρη κοντά στην Αθήνα. Όσες φορές και να πας, ο αέρας αυτού του μέρους σε ανανεώνει. Είναι από τα πιο όμορφα χωριά του Παρνασσού, είναι γραφική και παράλληλα κοσμοπολίτικη και δυο ώρες μακριά από την Αθήνα. Αν βρεθείς εκεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι βέβαιο ότι θα απολαύσεις τη διαμονή σου και θα έχεις πολλές επιλογές.

Εκτός από καφέδες, νηστίσιμα φαγητά και ποτά, θα κάνεις τις βόλτες σου μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, θα πεταχτείς μέχρι την Αγόριανη ή στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🄽🄸🄺🄾🅂.🅃🅂🄸🄰🄺🇬🇷 (@nikos.tsiak)

Χαλκίδα

Σε μόλις μία ώρα από την Αθήνα, θα βρεθείς στη Χαλκίδα, η οποία είναι ένας τέλειος προορισμός για να γιορτάσεις τα Κούλουμα. Θα βρεις ωραία ταβερνάκια για ούζα, τσίπουρα και σαρακοστιανούς μεζέδες, φρέσκα θαλασσινά, ωραία θέα στη θάλασσα και ατμόσφαιρα διακοπών! Στη Χαλκίδα θα περπατήσεις στον κεντρικό πεζόδρομο και θα απολαύσεις τον καφέ σου στα καφέ που λειτουργούν εκεί.

Σημείο αναφοράς αποτελεί το Κόκκινο Σπίτι, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν της πόλης, στα δεξιά του παραλιακού δρόμου. Ακόμη, θα δεις στην κορυφή του λόφου Κανήθου, το ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα με την πιο όμορφη θέα της πόλης, αλλά και ολόκληρου του Ευβοϊκού κόλπου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Λαγκάδια Αρκαδίας

Σε υψόμετρο σχεδόν 1.000 μέτρων, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας που θα βρεις σε λιγότερο από τρεις ώρες από την Αθήνα, κάτω από τη σκιά του Μαινάλου. Είναι ένα αποκλειστικά πέτρινο χωριό, χτισμένο από τους Λαγκαδιανούς μάστορες που ειδικεύονταν στην πέτρα. Έτσι, γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι η ομορφιά αυτού του μέρους κρύβεται στα πέτρινα αρχοντικά, τα πέτρινα γεφύρια, τις βρύσες και τις βουνοκορφές του. Στην πλατεία του χωριού θα βρεις πολλά μαγαζιά για νηστίσιμα μεζεδάκια και καφέ, ενώ στον κεντρικό δρόμο θα βρεις παραδοσιακά προϊόντα για να πάρεις μαζί σου στην επιστροφή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros (@alexandros._.art)

Αίγινα

Για όσους λατρεύουν να παίρνουν το καράβι για τις διακοπές τους, η Αίγινα είναι το μέρος αυτό που αξίζει να επισκεφθείς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, χωρίς ταλαιπωρία στο πήγαινε-έλα. Η Αίγινα θα σου προσφέρει ατελείωτες βόλτες στο γραφικό της λιμάνι, ανάμεσα στα νεοκλασικά κτίρια. Θα τριγυρίσεις στα σοκάκια και θα πιάσεις τραπέζι στα μικρά ταβερνάκια για να απολαύσεις νηστίσιμα εδέσματα και ουζάκια με θέα το κύμα. Και φυσικά θα βρεις πολλά σημεία, ιδανικά για να πετάξεις τον χαρταετό σου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegina VIP transfers (@aeginatranfersandtours)

Κάτω Ζαχλωρού Αχαΐας

Ένα χωριό ιδανικό για την τριήμερη απόδραση της Καθαράς Δευτέρας, καταπράσινο με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και στενά δρομάκια. Σε λιγότερο από τρεις ώρες από την Αθήνα μπορείς να βρεθείς στην πλατεία της Κάτω Ζαχλωρούς, στον σταθμό Οδοντωτού, όπου θα βρεις local στέκια για φαγητό και καφενεία πολλών ετών. Για τους πιο δραστήριους, πολύ κοντά βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπου θα απολαύσουν παιχνίδια στο χιόνι. Άλλα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος, είναι το Σπήλαιο των Λιμνών, με τις 13 υπόγειες λίμνες που αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους και οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Επίσης, ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το πλατανόδασος του Πλανητέρου με τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece_travel_icons_drama.gr🇬🇷 (@thouli_georgoulidou)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 210 / position2: 2765
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb