ΑΣΤΡΑ: ΘΕΜΑΤΑ & ΚΟΥΙΖ

Το πραγματικό σου ζώδιο δεν είναι αυτό που νόμιζες ως τώρα

Για όλα φταίει...η NASA
AstroGirl
Το πραγματικό σου ζώδιο δεν είναι αυτό που νόμιζες ως τώρα
collage

Ακόμη και όσοι από εμάς απορρίπτουμε την αστρολογία ως κάτι εντελώς ανόητο, ξέρουμε ποιο ζώδιο είμαστε και σίγουρα έχουμε διαβάσει το ωροσκόπιό μας τουλάχιστον μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζαμε για τον ζωδιακό κύκλο ήταν ψέματα. Τελικά, ένα τεράστιο 86% από εμάς γεννηθήκαμε στην πραγματικότητα κάτω από έναν διαφορετικό από το ζώδιο μας αστερισμό, με βάση το πώς υπάρχει ο ουρανός σήμερα… και όλα έχουν να κάνουν με την περιστροφή της Γης.

Η Nasa επιβεβαίωσε ότι ο ουρανός σήμερα είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο που ήταν σχεδόν πριν από 3.000 χρόνια, όταν οι Βαβυλώνιοι εφηύραν για πρώτη φορά τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Η Nasa πρόσθεσε επίσης ένα ολοκαίνουργιο 13ο ζώδιο στον κύκλο

Ουσιαστικά, υπολογίζουν ότι τα αστέρια έχουν μετατοπιστεί, διαβάζουμε λάθος ωροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα και υπάρχει ένα νέο ζώδιο - ο Ophiuchus - στη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι αστρολόγοι έχουν μια προειδοποίηση προς όλους εκείνους που παραμερίζουν μανιωδώς τον παλιό ζωδιακό κύκλο.

Η Pauline Gerosa, συγκεκριμένα, η σύμβουλος αστρολογίας πίσω από το Astrology Oracle, λέει: «Ο Οφιούχος υπήρχε πάντα σαν αστερισμός. Απλώς δεν επιλέχθηκε από τους αρχαίους αστρολόγους για να είναι ένα από τα 12 ζώδια».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αστρολογία ΔΕΝ είναι αστρονομία», προσθέτει. «Η αστρονομία είναι μια επιστημονική έννοια που βασίζεται στην τρισδιάστατη υλική πραγματικότητα. Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα, μια φιλοσοφία, μια πολυδιάστατη έννοια. Παλαιότερα θεωρούνταν ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ελπίζουμε ότι θα είναι ξανά», συνεχίζει.

Όσον αφορά τη δήλωση της Nasa, ουσιαστικά, η ημερομηνία που καθορίζει το ζώδιο μας αντιστοιχεί στη θέση του Ήλιου σε σχέση με τη θέση των αστεριών που εμφανίζονται πίσω από τον Ήλιο την ημερομηνία γέννησής μας.

Η θέση του Ήλιου όπως γίνεται αντιληπτός από την περιστρεφόμενη Γη περνά μέσα από τους αστερισμούς που σχημάτισαν τον ζωδιακό κύκλο - Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθείς. Τα ζώδια αρχικά καθορίζονταν από τον αστερισμό που βρισκόταν ο Ήλιος την ημέρα που γεννηθήκαμε. Αλλά στα περισσότερα από 3000 χρόνια από τότε που εφευρέθηκε το ζωδιακό μας σύστημα, οι αστερισμοί έχουν παρασυρθεί και ο ουρανός έχει αλλάξει.

Ακόμα πιο περίεργο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Nasa έχει προσθέσει ένα ολοκαίνουργιο 13ο ζώδιο στο μείγμα: τον Ophiuchus.

«Οι αστερισμοί έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, επομένως ο Ήλιος ξοδεύει διαφορετικά χρονικά διαστήματα για να ευθυγραμμιστεί με τον καθένα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος.

«Η γραμμή από τη Γη μέσω του Ήλιου δείχνει στην Παρθένο για 45 ημέρες, αλλά δείχνει στον Σκορπιό μόνο για 7 ημέρες. Για να κάνουν ένα τακτοποιημένο ταίριασμα με το 12μηνο ημερολόγιό τους, οι Βαβυλώνιοι αγνόησαν το γεγονός ότι ο Ήλιος στην πραγματικότητα κινείται μέσω 13 αστερισμών και όχι 12.

«Στη συνέχεια έδωσαν σε καθέναν από αυτούς τους 12 αστερισμούς ίσο χρόνο. Εκτός από τους 12 γνωστούς αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου, ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται επίσης με τον Οφιούχο για περίπου 18 ημέρες κάθε χρόνο.

Ο αστερισμός, που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις που σημαίνουν «φιδιοφόρος» αντιπροσωπεύεται συνήθως από έναν άνδρα που παλεύει με ένα φίδι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Οφιούχος μοιράζεται πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Τοξότη και το άτομο με το ζώδιό του περιγράφεται ως θεραπευτής ανδρών, γιατρός ή επιστήμονας που αναζητά ανώτερη εκπαίδευση και φώτιση. Είναι επίσης ερμηνευτής των ονείρων, αγαπημένος του πατέρα του και άλλες προσωπικότητες της εξουσίας και αναμένεται να κατακτήσει μια υψηλή θέση στη ζωή.

Ωστόσο, οι αστρολόγοι προειδοποιούν όλους όσους υποθέτουν ότι το ζώδιο τους έχει αλλάξει.

Εδώ είναι οι σωστές ημερομηνίες για τα ζώδια με βάση τη νέα συνθήκη:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου - 15 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου
Ιχθείς: 11 Μαρτίου – 17 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου – 12 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαΐου – 20 Ιουνίου
Δίδυμοι: 21 Ιουνίου – 19 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 9 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Oφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Αστρα: Θέματα & Κουίζ Πριν 118 εβδομάδες
Ζώδια: Η εποχή του Υδροχόου έφτασε και τα πράγματα θα μπλεχτούν
Πως θα την περάσει το κάθε ζώδιο
AstroGirl
Αστρα: Θέματα & Κουίζ Πριν 37 εβδομάδες
Τα ζώδια που δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν στις σχέσεις τους
Είσαι ένα από τα ζώδια που είναι υποτιμημένα στις σχέσεις τους;
AstroGirl
Αστρα: Θέματα & Κουίζ Πριν 56 εβδομάδες
Αυτά τα ζώδια είναι πιθανότερο να γίνουν πλούσια και διάσημα
Σύμφωνα με τη λίστα Forbes
AstroGirl
15 / position1: 314 / position2: 903
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb