WELLNESS

Τι θα πρέπει να ξέρετε αν το παιδί σας έχει έναν φανταστικό φίλο

Πολλά παιδιά έχουν φανταστικούς φίλους σε μικρή ηλικία
Από το NEWSROOM
Τι θα πρέπει να ξέρετε αν το παιδί σας έχει έναν φανταστικό φίλο
@reliantmedicalgroup.org

Ένα παιδί μπορεί πολλές φορές να επινοήσει έναν φανταστικό φίλο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έκπληξη και ανησυχία στους γονείς. Μπορεί να τους κάνει δηλαδή να διερωτώνται αν αισθάνεται μόνο, αν δεν του δίνουν αρκετή προσοχή, αν έχει ανησυχίες ώστε να μιλάει για αυτές σε κάποιον φανταστικό, ή γιατί δεν βρίσκει έναν πραγματικό φίλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς πολλές φορές πιστεύουν ότι αν το παιδί τους έχει έναν φανταστικό φίλο, τότε κάτι κακό του έχει συμβεί ή αισθάνεται πολύ μόνο του. Αυτή ακριβώς η αμφιβολία για το αν φροντίζουν σωστά το παιδί του, τους οδηγεί να αμφισβητούν τους εαυτούς τους και να θέτουν σε αυτόν πολλά ερωτήματα, που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Επίσης αναρωτιούνται αν το παιδί τους είναι το μόνο που έχει έναν φανταστικό φίλο ή αν είναι κάτι που και άλλα παιδιά κάνουν. Τι είναι όμως ένας φανταστικός φίλος;

Είναι κάτι σαν ασφαλές μέρος για κάθε παιδί, ένας μη πραγματικός φίλος που ζει στο μυαλό του και εμφανίζεται ή εξαφανίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρόκειται συνήθως για σημάδι ψυχικής διαταραχής, με τους φανταστικούς φίλους να εμφανίζονται να δημιουργούνται στο μυαλό των παιδιών μεταξύ 2 και 8 ετών και σιγά σιγά, με την πάροδο του χρόνου να εξαφανίζονται.

Ωστόσο, αν έχετε την υποψία ότι η εμφάνιση ενός φανταστικού φίλου δεν είναι τόσο πολύ φυσιολογική, τότε καλύτερα να πάρετε συμβουλή από κάποιον ειδικό. Ένας παιδοψυχολόγος, θα είναι σε θέση να σας πει αν η ύπαρξη ενός φανταστικού φίλου είναι φυσιολογική ή αν πρόκειται για μέρος μιας διαταραχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 365 / position2: 693
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb