WELLNESS

Ταξίδι στο Μόναχο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε καλεί να ζήσεις μερικές υπέροχες ταξιδιωτικές στιγμές!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 29, 2023
Ταξίδι στο Μόναχο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, είναι ένας συνδυασμός από αγαπημένα αξιοθέατα, πλούσιες εκκλησίες μπαρόκ και μουσεία υψηλών προδιαγραφών. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, είναι φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Τα παλάτια τους στην πόλη είναι δύο από τα πολλά λαμπρά μνημεία που μπορείς να δεις, ενώ από την κορυφή του Rathaus και της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου θα αντικρίσεις τις Άλπεις. Το Μόναχο είναι επίσης η πόλη μερικών παγκοσμίως γνωστών γερμανικών εξαγωγών, όπως η BMW, η FC Bayern και το δημοφιλές Oktoberfest, πάνω από δύο εβδομάδες γλεντιού με μπύρα κάθε φθινόπωρο!

Ώρα να δεις λοιπόν, 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στο ταξίδι σου στο Μόναχο!

Περιήγηση στην Alte Pinakothek – Παλαιά Πινακοθήκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Alte Pinakothek χρονολογείται από το 1836 και είναι μία από τις παλαιότερες γκαλερί τέχνης στον κόσμο. Δημιουργήθηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Α' για να στεγάσει την εξαιρετική συλλογή της δυναστείας Wittelsbach, που ξεκίνησε από τον δούκα Βίλχελμ IV τη δεκαετία του 1500. Το αποτέλεσμα είναι 800 γερμανικοί, γαλλικοί, ολλανδικοί, φλαμανδικοί, ιταλικοί και ισπανικοί πίνακες από το 1200 έως το 1800, εξαιρετικής ποιότητας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patrizia Riello (@pattyriello)

 

Επίσκεψη στο Munich Residenz – Παλάτι του Μονάχου

Μέσα στις προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις αν ταξιδέψεις στο Μόναχο είναι να επισκεφθείς το Παλάτι του Μονάχου. Ξεκίνησε ως κάστρο του 14ου αιώνα για τους μονάρχες Wittelsbach στο βόρειο άκρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια αρκετών εκατοντάδων ετών, εξελίχθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με δέκα αυλές και 130 δωμάτια. Οι διαδοχικοί δούκες, αυτοκράτορες, πρίγκιπες και βασιλιάδες έκαναν μεγαλειώδεις δηλώσεις στον αναγεννησιακό, μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικό ρυθμό. Δεδομένου του μεγέθους του παλατιού και του πλούτου της τέχνης του, το Residenz του Μονάχου είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείς, ιδανικά όχι μόνο μία φορά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Regina Salinas (@reginaasalinaas)

 

Περιήγηση στην Glyptothek - Γλυπτοθήκη

Η Glyptothek είναι ένας νεοκλασικός ναός που παραγγέλθηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Α' ως αποθήκη για τη συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών γλυπτών του. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1830, γεγονός που το καθιστά το παλαιότερο μουσείο του Μονάχου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν περισσότερα από 1.000 χρόνια γλυπτικής, που καλύπτουν την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική περίοδο, καθώς και τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Romina | Munich (@photoartbykulpixx)

 

Βόλτα στη Marienplatz – Πλατεία

Σε κάθε εποχή, η Marienplatz μπροστά από το Neues Rathaus θα είναι γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που κάνουν ψώνια, επισκέπτονται τα αξιοθέατα ή απλώς παρακολουθούν την πόλη. Η πλατεία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης από τον 12ο αιώνα και πήρε το όνομά της από μια στήλη της Παναγίας που υψώθηκε εκεί τον 17ο αιώνα. Το μνημείο είναι του 1638 και γιορτάζει την αποχώρηση των σουηδικών στρατευμάτων από το Μόναχο, κατά τη διάρκεια του 30ετούς πολέμου. Το χρυσό άγαλμα στην κορυφή είναι παλαιότερο, φιλοτεχνημένο το 1590 και απεικονίζει την Παναγία πάνω σε μια ημισέληνο ως βασίλισσα του ουρανού. Αυτή ήταν και η πρώτη στήλη της βόρεια των Άλπεων και η  αρχή για πλήθος παρόμοιων μνημείων στη Βαυαρία και την Κεντρική Ευρώπη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sebastian (@sk_drone_photography_)

 Περιήγηση στον Πολυχώρο Lenbachhaus

Τον 20ο αιώνα το Μόναχο είχε μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή και πολλοί κορυφαίοι εξπρεσιονιστές ήταν μέλη της, μεταξύ των οποίων οι Kandinsky, Franz Marc, Gabriele Münter και August Macke, γι’ αυτό και το Lenbachaus είναι γεμάτο από τους πίνακές τους. Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό δείγμα σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες όπως ο Gerhard Richter, ο Andy Warhol και η Jenny Holzer.

Η λίστα των καλλιτεχνών του μουσείου με έδρα το Μόναχο, ξεκίνησε από τον γοτθικό ζωγράφο Jan Polack και περιλαμβάνει ακόμη, τον προσωπογράφο Georg Desmarées, τους τοπιογράφους Carl Anton Joseph Rottmann και τον φωστήρα του μπιντερμάιερ Carl Spitzweg. Το Lenbachhaus πήρε το όνομά του από τον ζωγράφο πορτρέτων Franz von Lenbach, ο οποίος ανέθεσε το κτίριο τη δεκαετία του 1880.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanie J. (@stefff.fi)

Επίσκεψη στην Εκκλησία Asam

Στο νότιο άκρο του παλιού Μονάχου, βρίσκεται μια εκκλησία του ύστερου μπαρόκ, σφηνωμένη σε έναν περιορισμένο χώρο ανάμεσα σε γειτονικά κτίρια. Η εκκλησία Asam πήρε το όνομά της από τους σχεδιαστές της στα μέσα του 18ου αιώνα, τους αδελφούς Asam, ο ένας ζωγράφος και ο άλλος γλύπτης. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με την εκκλησία, είναι ότι επρόκειτο για ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι, μη συνδεδεμένο με κάποιο θρησκευτικό τάγμα. Αυτό, μαζί με τον στενό χώρο, έδωσε στους αδελφούς την ελευθερία να παραβούν μερικούς κανόνες του μπαρόκ για τη διάταξη και την εσωτερική διακόσμηση.

Για παράδειγμα, η εκκλησία βλέπει προς τα δυτικά και ο σταυρός απέναντι από τον άμβωνα είναι κρεμασμένος ασυνήθιστα χαμηλά. Αυτές οι ιδιορρυθμίες συνθέτουν ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του γερμανικού ύστερου μπαρόκ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝓐𝓷𝓰𝓮𝓵𝓲𝓷𝓪 𝓡. (@aroosimagi)

 

Περιήγηση στο Μουσείο BMW & BMW Welt

Ο Karl Schwanzer, ο άνθρωπος που σχεδίασε τα περίφημα κεντρικά γραφεία της BMW, έφτιαξε επίσης τα σχέδια για το φουτουριστικό κτίριο του μουσείου μπροστά, που συχνά περιγράφεται ως "σαλατιέρα". Υπάρχουν vintage αυτοκίνητα, αεροσκάφη, μοτοσικλέτες, τουρμπίνες, κινητήρες καθώς και concept vehicles των τελευταίων δύο δεκαετιών, όλα συνοδευόμενα από πληροφορίες μέσω πολυμέσων.

Αφού μάθεις για το παρελθόν της BMW, μπορείς να ενημερωθείς για νέες κυκλοφορίες στον κομψό εκθεσιακό χώρο δίπλα. Η είσοδος στο BMW Welt είναι ελεύθερη και πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή έκθεση αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι άνθρωποι το επισκέπτονται για να παραλάβουν τις νέες τους BMW, κάτι που αποτελεί από μόνο του θέαμα, καθώς το αυτοκίνητό τους ανυψώνεται με ασανσέρ σε μια γυάλινη αίθουσα. Μπορείς να ρίξεις μια προσεκτική ματιά σε όλα τα μοντέλα BMW που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, να μπεις στο τιμόνι και να κλείσεις ακόμη και ένα test drive!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @iomhanna

Επίσκεψη στην Allianz Arena

Ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου, μια επίσκεψη στην έδρα της Μπάγερν πρέπει να είναι στη λίστα με τις 10 προτάσεις για το ταξίδι σου στο Μόναχο. Είναι η κορυφαία ομάδα της Γερμανίας και έχει μια ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα της χώρας. Το γήπεδο των 66.000 θέσεων είναι επενδυμένο με 2.874 φωτεινά πάνελ, τα οποία φωτίζονται με τα χρώματα του συλλόγου τις ημέρες των αγώνων.

Η ωριαία ξενάγηση στην Allianz Arena είναι μια εμπειρία με πλήρη πρόσβαση, που σε ξεναγεί στα αποδυτήρια, στο τούνελ των παικτών, στη μικτή ζώνη όπου δίνονται συνεντεύξεις μετά τον αγώνα και στην αίθουσα συνέντευξης Τύπου. Στη συνέχεια, μπορείς να περάσεις λίγο χρόνο στο μουσείο γνωρίζοντας τους μεγαλύτερους παίκτες της Μπάγερν και να ξαναζήσεις τις κατακτήσεις του Champions League/ Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luca Alberti (@alberti_luca)

Παρακολούθηση Παράστασης/ Όπερας στο Munich National Theatre - Εθνικό Θέατρο Μονάχου

Το νεοκλασικό Εθνικό Θέατρο στην πλατεία Max-Joseph-Platz είναι ένα από τα κορυφαία θέατρα όπερας της Ευρώπης και έδρα του Βαυαρικού Κρατικού Μπαλέτου, της Βαυαρικής Κρατικής Ορχήστρας και της Βαυαρικής Κρατικής Όπερας. Ο σημερινός σχεδιασμός και η μεγαλοπρεπής στοά του χρονολογείται από το 1825, και παρ’όλο που το κτίριο καταστράφηκε στον πόλεμο, ανοικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1960.

Οι λάτρεις της όπερας μπορούν να κανονίσουν μια ξενάγηση στη γερμανική γλώσσα, για να δουν τον εκπληκτικό πολυώροφο χώρο των παρασκηνίων και να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους που έχουν κοσμήσει αυτό το κτίριο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aboutthattravelphoto (@aboutthattravelphoto)

 

Βόλτα και ψώνια στην Αγορά Viktualienmarkt

Η αγορά τροφίμων της πόλης μεταφέρθηκε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το 1807, όταν μεγάλωσε πολύ για την πλατεία Marienplatz. Πρώτα απ' όλα η Viktualienmarkt είναι ένα μέρος για να κάνουν οι άνθρωποι τα ψώνια τους. Αποτελείται από 140 εσωτερικούς και εξωτερικούς πάγκους και καταστήματα που πωλούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λουκάνικα, τυριά και άλλα, όπως ελαιόλαδο, κρασί και τσάι. Στο κέντρο της αγοράς υπάρχει ένα μεγάλο biergarten (ένας χώρος για μπύρα) και μάλιστα ένα από τα αγαπημένα του Μονάχου. Αν πεινάσεις, υπάρχει μια δελεαστική επιλογή από πάγκους με φαγητό ή μπορείς να πάρεις σνίτσελ ή λουκάνικο από το self service εστιατόριο του biergarten.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tanja&Michael♥️la dolce vita🇮🇹 (@silverstylesurfer)

Αυτά είναι κάποια από τα οποία θα έχεις την ευκαιρία να δεις, αν επισκεφθείς την όμορφη γερμανική πόλη. Δέκα προτάσεις γεμάτες βόλτες και περιηγήσεις σε εντυπωσιακά μέρη, για ένα μοναδικό ταξίδι στο Μόναχο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
17 / position1: 251 / position2: 799
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb