ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το σαμποτάζ ύπνου και πώς να το σταματήσεις τώρα

Σταμάτα αυτές τις συνήθειες για να νιώσεις καλύτερα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι το σαμποτάζ ύπνου και πώς να το σταματήσεις τώρα
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

Mικρές αλλαγές σήμερα στη μέρα σου θα βοηθήσουν τις νύχτες σου - Τι να κάνεις τη μέρα, τι να μην καταναλώσεις τις απογευματινές ώρες και τι να αποφύγεις για πιο ήρεμο ύπνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνε γυμναστική ή πήγαινε για περπάτημα. Αυτό όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ύπνου σου, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, στη σταθερότητα της διάθεσης και ακόμη και στην πρόληψη του καρκίνου.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεις την καφεΐνη εντός έξι ωρών πριν από την ώρα του ύπνου και να περιορίζεις τον εαυτό σου σε δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα. 

Το να κάνεις scroll στο τηλέφωνό σου ή να κάνεις streaming μιας ή δύο εκπομπής τις βραδινές ώρες είναι ΟΚ, αλλά σταμάτησέ το μία ώρα πριν τον ύπνο - είναι κρίσιμο μέρος της καλής υγιεινής του ύπνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση στο φως και στον ήχο θα δυσκολέψει τον ύπνο και μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα του ύπνου, επομένως δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει τηλεόραση, φορητοί υπολογιστές ή τηλέφωνα στο υπνοδωμάτιο

Η έλλειψη φυσικού φωτός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να νιώθουμε ενεργητικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθουμε και διαφορετικά, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Η μεγαλύτερη έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας - και η χρήση κουρτινών συσκότισης και μερικών καλών ωτοασπίδων τη νύχτα - μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσεις τον κιρκάδιο ρυθμό σου.

Οταν είσαι απασχολημένη και ασχολείσαι όλη μέρα με άλλα άτομα και τις ανάγκες τους, αναζητάς χρόνο μόνη σου τη νύχτα, με αποτέλεσμα συχνά να καθυστερείς την ώρα του ύπνου και να έχεις μεγαλύτερη εξάντληση το επόμενο πρωί. Προσπάθησε να το μειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 258 / position2: 621
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb