WELLNESS

Να γιατί πρέπει να σταματήσεις να ξυρίζεσαι

Ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Να γιατί πρέπει να σταματήσεις να ξυρίζεσαι
@avelinerazor

Αν ξυρίζεσαι συχνά, ίσως πρέπει να έχεις κάποια πράγματα κατά νου. Εκτός του ότι μπορεί να καταναλώνεις πολύ χρόνο γι’αυτήν την διαδικασία, υπάρχουν και κάποιοι κίνδυνοι που ίσως δεν γνώριζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Sonam Yadav, «είναι κουραστικό, μονότονο και σπάταλο». Τονίζει ότι η συνεχής τριβή προκαλεί ξηρότητα του δέρματος προάγει τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να σταματήσουμε να ξυριζόμαστε, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Οι λόγοι που πρέπει να σταματήσεις να ξυρίζεσαι

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες πολλές φορές δεν ξυρίζουν μόνο το σώμα, αλλά και σημεία του προσώπου τους. Οι δερματολόγοι τονίζουν πόσο κακό μπορεί να κάνει αυτό, αφού το ξύρισμα ερεθίζει το δέρμα, ενώ μπορεί να γίνει και αιτία μόλυνσής του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schick Hydro Silk (@hydrosilkca)

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να το σκεφτείς ακόμα περισσότερο. Όπως και το ξύρισμα στις ευαίσθητες περιοχές. Είναι αρκετά επιβλαβής διαδικασία γι’αυτές. Μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης, αλλά και οι τρίχες που βγαίνουν να γυρίσουν προς τα μέσα και να πονάς αρκετά. 

Επιπλέον, κάιε φορά που ξυριζόμαστε, αφαιρούμε μια μικρή στρώση από το δέρμα μας. Έτσι μπορεί να το τραυματίσουμε αρκετά. Ο επιδερμιδικός φραγμός υπάρχει για κάποιον λόγο. Επομένως, δε μπορεί να τον αφαιρούμε συνεχώς και να μην προλαβαίνει να επανέλθει. 

Επιπλέον, επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι αρκετές γυναίκες έχουν τραυματιστεί στην περιοχή του μπικίνι και κοντά στον κόλπο αρκετές φορές. Αυτό τις έχει οδηγήσει ακόμα και στο νοσοκομείο. Αυτό συμβαίνει γιατί ειναι μια περιοχή που δεν είναι εύκολη, καθώς δεν ειναι ίσια σαν τη γάμπα, για παράδειγμα. 

Τέλος, γι’αυτούς τους λόγους, μας παροτρύνουν είτε να μην ξυριζόμαστε τόσο συχνά, είτε να ακολοουθήσουμε άλλες μεθοδους όπως το laser. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb