ENTERTAINMENT

Eartha Kitt: Η διάσημη τραγουδίστρια που πάλεψε με την κακοποίηση

Η Eartha ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλοφίλων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Eartha Kitt: Η διάσημη τραγουδίστρια που πάλεψε με την κακοποίηση
Pink collage

Ήταν επίσης αντιπολεμική ακτιβίστρια και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών για την Ειρήνη και την Ελευθερία, η οποία μίλησε ανοιχτά κατά του πολέμου του Βιετνάμ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Eartha Kitt (1927-2008) έζησε μια φρικτή παιδική ηλικία γεμάτη κακοποίηση και απόρριψη. Σε κάθε οικογένεια αναδοχής όπου βρισκόταν, οι μέρες της γέμιζαν με βία και κακοποίηση. Η Eartha από μικρή έφυγε από τη μητέρα της για να ζήσει με μια θεία στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Εκεί ανακάλυψε τα ταλέντα της και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μουσική και θέατρο μπήκαν στην καθημερινότητά της.

Η καριέρα της επεκτάθηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1960. Οι μαύρες γυναίκες στις πρώτες δεκαετίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έπαιζαν κυρίως τις υπηρέτριες. Αλλά το 1967, η Eartha έφερε επανάσταση στην εκπροσώπηση των μαύρων γυναικών στο Χόλιγουντ όταν μπήκε στο σeξι δερμάτινο κοστούμι της για να υποδυθεί τη Catwoman στην τηλεοπτική σειρά «Batman».

Αλλά η Eartha ήταν πολύ περισσότερα από τους ρόλους που έπαιξε. Ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή της και ίδρυσε πολλά ιδρύματα αφιερωμένα στην παροχή βοήθειας σε μη προνομιούχους νέους, όπως το Ίδρυμα Νέων του Kittsville και το Revels with a Cause.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν επίσης αντιπολεμική ακτιβίστρια και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών για την Ειρήνη και την Ελευθερία, η οποία μίλησε ανοιχτά κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Αφού έδωσε ομιλία σε ένα γεύμα στον Λευκό Οίκο που στενοχώρησε την Πρώτη Κυρία... κέρδισε την οργή του Προέδρου Johnson και παρενοχλήθηκε για χρόνια από τη CIA.

Η Eartha ήταν επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και του γάμου του ίδιου φύλου, λέγοντας: «Είμαστε όλοι άνθρωποι που μας απέρριψαν, ξέρουμε τι είναι να σε αρνούνται, ξέρουμε τι είναι να σε καταπιέζουν, να σε συνθλίβουν και μετά να σε κατηγορούν- ναι, εγώ γνωρίζω πολύ καλά αυτό το συναίσθημα. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο οδυνηρό από την απόρριψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 385 / position2: 1008
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb