THINK

Η γυναίκα στην οποία χρωστάμε τις πιο διάσημες πεντανόστιμες συνταγές

Έγραψε το πρώτο αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 07, 2022
Η γυναίκα στην οποία χρωστάμε τις πιο διάσημες πεντανόστιμες συνταγές

Η Amelia Simmons είναι εφευρέτης του cupcake και συγγραφέας του πρώτου αμερικανικού βιβλίου μαγειρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1796, το βιβλίο 47 σελίδων «American Cookery» με 119 συνταγές εκδόθηκε στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ από την Amelia Simmons.

Ο πλήρης τίτλος του ήταν «American Cookery: The Art of Dressing Viands, Fish, Poultry and Vegetables, and the Best Modes of Making Pastes, Puffs, Pies, Tarts, Puddings, Custards, and Preserves». Ναι τόσο μεγάλος τίτλος.

Το «American Cookery», το οποίο συνδύαζε τη βρετανική παραδοσιακή μαγειρική με συστατικά που βρέθηκαν στη Βόρεια Αμερική θεωρείται το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που εκδόθηκε από Αμερικανίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιλαμβάνει το πρώτο παράδειγμα μιας συνταγής για την κλασική αμερικανική κολοκυθόπιτα (η Simmons την ονόμασε pompkin) που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο.

Τα αρωματικά στη συνταγή της πίτας της Simmons ήταν μελάσα, μπαχάρι και τζίντζερ, οπότε η Simmons θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν και η εφευρέτρια του pumpkin spice! (Η ιδέα να αρωματίσουμε τον καφέ με pumpkin spice ήρθε δύο αιώνες αργότερα...)

Περιέλαβε επίσης μια συνταγή για σάλτσα cranberry και ήταν η πρώτη συγγραφέας που πρότεινε να συνδυάσετε τη σάλτσα cranberry με τη γαλοπούλα, έτσι πολλές από τις παραδόσεις μας για το δείπνο των Ευχαριστιών χρονολογούνται από αυτήν.

Το βιβλίο της περιελάμβανε επίσης τις πρώτες έντυπες συνταγές για το johnnycake, ένα πλακέ ψωμί από καλαμποκάλευρο, και thn πουτίγκα, ένα πιάτο με δημητριακά (κυρίως καλαμποκάλευρο) που μαγειρεύεται σε γάλα!

Πολλές από τις συνταγές της ήταν για κέικ και ήταν αυτή που εισήγαγε έναν χημικό διογκωτικό παράγοντα που ήταν ο πρόδρομος της μαγειρικής σόδας, στους Αμερικανούς αρτοποιούς. Εφηύρε επίσης τα cupcakes, «το κέικ που ψήνεται σε μικρά φλιτζάνια».

Το American Cookery ήταν δημοφιλές για πολλά χρόνια και τυπώθηκε σε πολλές εκδόσεις.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ίδια την Amelia. Υποτίθεται ότι εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και ότι ζούσε στο Κονέκτικατ ή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Όμως δεν έχει ξεχαστεί. Οι Ιστορικοί Μαγειρικής της Νέας Υόρκης δημιούργησαν το «Βραβείο Amelia» προς τιμήν της για να αναγνωρίσουν κορυφαίους ειδικούς στη μαγειρική ιστορία που έχουν επιδείξει γενναιοδωρία και εξαιρετική υποστήριξη σε άλλους στον τομέα. Και η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου χαρακτήρισε το "American Cookery" ως ένα από τα 88 "Books That Shaped America".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 130 / position2: 550
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb