THINK

Πόση ανοχή πρέπει να δείξει μια πρωθυπουργός όταν της κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις;

Το σεξιστικό σχόλιο από δημοσιογράφο που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν η πρωθυπουργός της Φινλανδίας και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν το πρώτο.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 30, 2022
Πόση ανοχή πρέπει να δείξει μια πρωθυπουργός όταν της κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις;

Δημοσιογράφος υπέθεσε πως ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση μόνο και μόνο γιατί είναι και οι δύο νεαρές στην ηλικία και γυναίκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται μήπως συναντιέστε εσείς οι δύο μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοια ηλικία και έχετε πολλά κοινά στοιχεία… όταν μπήκατε στην πολιτική», σχολίασε ο δημοσιογράφος. Το σεξιστικό σχόλιο από δημοσιογράφο δέχτηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν η πρωθυπουργός της Φινλανδίας και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν το πρώτο και όπως φαίνεται ούτε το τελευταίο.

«Συναντιόμαστε επειδή είμαστε πρωθυπουργοί», απάντησε η Φινλανδή Sanna Marin στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την Jacinda Ardern στο Κυβερνητικό Μέγαρο του Ώκλαντ το πρωί της Τετάρτης.

Παίρνοντας τον λόγο, η Ardern σχολίασε: «Αναρωτιέμαι αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Obama και τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας εάν συναντήθηκαν επειδή είχαν παρόμοια ηλικία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική –αυτό είναι μία πραγματικότητα. Η συνάντηση δύο γυναικών δεν γίνεται απλά και μόνο λόγω του φύλου τους», πρόσθεσε.

Άλλοι δημοσιογράφοι και παριστάμενοι στη συνέντευξη Τύπου έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους στο Twitter για την ερώτηση που τέθηκε στις δύο πρωθυπουργούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Jacinda Ardern έπρεπε να ασχοληθεί με γελοίες ερωτήσεις...

"Θα ζητήσεις από τον σύντροφό σου να σε παντρευτεί;"

"Γιατί βάφεις τα μαλλιά σου, γκριζάρουν;"

Kαι άλλες αθλιότητες. 

Θα ρωτούσε ποτέ κανείς έναν πρωθυπουργό αν βάφει τα μαλλιά του; Αν έχει ενοχές για το αν αφήνει τα παιδιά του για να δουλέψει; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 413 / position2: 797
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb