Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν θέλει να κάνει φίλους

Υπάρχουν κάποιες πρακτικές συμβουλές

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 20, 2022

Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν θέλει να κάνει φίλους
Photo by Fermin Rodriguez Penelas on Unsplash

Υπάρχει η πιθανότητα το παιδί σας να μη θέλει να γίνει φίλος με τους συμμαθητές του και ίσως θα μπορούσατε να κάνετε κάτι γι’ αυτό, μέσω μερικών πρακτικών προτάσεων.

Αρχικά μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα ώστε το παιδί να αισθάνεται άνετα με τους συνομήλικους του. Χωρίς φυσικά να το πιέσετε. Όταν του μιλάτε να το κοιτάτε ευθεία στα μάτια και να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του δείχνοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Προσκαλέστε παιδιά για κοινωνικές δραστηριότητες

Ένα πικνίκ στο πάρκο ή μια συγκέντρωση σε μια πισίνα, θα ήταν καλό να αποτελείται από λίγα παιδιά. Έτσι το παιδί σας δεν θα πιεστεί ώστε να χρειαστεί να μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

Προπαντός μην το πιέζετε

Αν το αναγκάσετε να κάνει κάτι που δεν θέλει, δεν θα βοηθήσει την κατάσταση καθόλου. Προσπαθήστε να το κάνετε μέσα από δραστηριότητες που του αρέσουν.

Μπορείτε να το ενθαρρύνεται να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Αυτές οι στιγμές είναι καλές για το παιδί, γιατί αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όπως αθλητισμός, μουσική, χορός και αρκετές άλλες δραστηριότητες.

Μέρες παιχνιδιού στο σπίτι

Μπορεί το παιδί σας αν παίξει με άλλα παιδιά στο σπίτι να βρει ένα επιπλέον κίνητρο. Γιατί το οικείο περιβάλλον θα το κάνει να νιώσεις πιο άνετα και πιο σίγουρα.
Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb