WELLNESS

4 καθημερινές συνήθειες που μας χαλάνε τη διάθεση

Καλό θα είναι να τις αποφεύγουμε
Από το NEWSROOM
4 καθημερινές συνήθειες που μας χαλάνε τη διάθεση
Photo by Engin Akyurt

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την διάθεση μας καθημερινά, όπως το πως ξεκινά η ημέρα μας , η επικοινωνία με τους γύρω μας, το περπάτημα και άλλοι. Υπάρχουν και κάποιες που ρίχνουν την ψυχολογία μας ακόμα περισσότερο. Όπως οι τέσσερις παρακάτω…

Έλλειψη άσκησης

Η καθιστική ζωή μας ρίχνει ψυχολογικά, ενώ η άσκηση ενισχύει την ευεξία, την ευτυχία μας και μας κάνει να αισθανόμαστε ψυχικά υγιείς. Κατά την διάρκεια της γυμναστικής άλλωστε εκκρίνονται οι ορμόνες της ευτυχίας, δηλαδή οι ενδορφίνες. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η γυμναστική για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Έλλειψη ύπνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για κάτι απαραίτητο για την ξεκούραση και την χαλάρωση μας. Όπως λέει ο ψυχολόγος Diedra L. Clay, πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος συμβουλευτικής και ψυχολογίας της υγείας του Πανεπιστημίου Bastyr, «Ο ύπνος επηρεάζει τα πάντα, τις συναισθηματικές και διανοητικές ικανότητες, καθώς και τη λειτουργία του σώματός μας».

Φωτογραφίζουμε τα πάντα γύρω μας

Οι ειδικοί έχουν απασχοληθεί πολύ με την αυξανόμενη χρήση του Instagram αλλά και των υπόλοιπων social media. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, οι άνθρωποι όσο προσπαθούν να φωτογραφίσουν τα πάντα γύρω τους, ώστε να πετύχουν την τέλεια φωτογραφία, καταλήγουν στο τέλος να μην βιώνουν στην πραγματικότητα την κατάσταση γύρω τους. Δεν ζουν ακριβώς στο μέρος όπου βρίσκονται και δεν έχουν ουσιαστικές αναμνήσεις από αυτές τις εμπειρίες. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες έκαναν μια βόλτα στο μουσείο, παρατηρώντας ορισμένα αντικείμενα και τραβώντας φωτογραφίες τους άλλους.

Περπάτημα με το κεφάλι να κοιτάει κάτω και τους ώμους προς τα μέσα

Ο τρόπος που περπατάμε επηρεάζεται από το πως νιώθουμε. Ωστόσο όπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, ισχύει και το αντίστροφο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι από τους οποίους ζητήθηκε να περπατάνε με τους ώμους ριγμένους μπροστά και φέρνοντας προς τα εμπρός, κουνώντας λίγο τα χέρια, είχαν χειρότερη διάθεση από εκείνους που ο βηματισμός τους ήταν πολύ πιο ζωηρός. Οι συμμετέχοντες που περπάτησαν καμπουριαστά, έφεραν στο μυαλό τους πιο πολλά αρνητικά παρά θετικά πράγματα. Το περπάτημα μας, αλλά και ο τρόπος που στεκόμαστε δείχνει την συναισθηματική μας κατάσταση και την πίστη που έχουμε στον εαυτό μας. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν και ίσια η πλάτη, για να νιώσετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 311 / position2: 682
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb