THINK

Ποια είναι η Anna Weyant που πουλά πίνακες εκατομμυρίων

Θεωρείται πως είναι ένα σύγχρονο αστέρι της τέχνης
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ποια είναι η Anna Weyant που πουλά πίνακες εκατομμυρίων

Η Anna Weyant είναι μια καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη της οποίας οι πίνακες συνδυάζουν επιρροές από την Ολλανδική Χρυσή Εποχή και τη σύγχρονη pop culture αλλά και με στοιχεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της ζωγράφου Anna Weyant ακούγεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι και στα κείμενα ορισμένων δημοσιογράφων διαβάζεται κιόλας σαν ένα παραμύθι.

Είναι κόρη δικηγόρου και δικαστή επαρχιακού δικαστηρίου, και όπως δηλώνει οι μόνοι πίνακες ζωγραφικής στο πατρικό της ήταν κάτι έργα που είχε αγοράσει ο παππούς της σε παζάρια.

Μόλις πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Σχεδίου του Rhode Island, οι πίνακές της πωλούνται ήδη για περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία — μερικές φορές πολύ πιο πάνω από την εκτιμώμενη τιμή.

Η Αnna είδε κυριολεκτικά τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε ένα βράδυ αφού από την πώληση πινάκων τις σε παραλίες το έργο της "Summertime" αγοράστηκε για περίπου 12.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φανταστείτε τον Boticelli ως millennial, του οποίου οι καλλονές με το πορσελάνινο δέρμα πετάνε επίσης το ένα πόδι ψηλά σαν το meme της Victoria Beckham ή φοράνε χρυσά κολιέ που γράφουν «Ride or Die»», γράφει η Kelly Crow της Wall Street Journal.

Τον Μάιο, η Weyant έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που εκπροσωπείται σήμερα από την παγκοσμίου φήμης γκαλερί Gagosian, σύμφωνα με τον Alex Greenberger του ARTnews. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Weyant (@annaweyant)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 413 / position2: 854
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb