THINK

Φέτος, ας μην έχουμε ΚΑΜΙΑ άποψη για τα σώματα των άλλων στην παραλία

Στην παραλία θέλουμε να είμαστε ελεύθερες, όχι ακομπλεξάριστες
Από το NEWSROOM
Φέτος, ας μην έχουμε ΚΑΜΙΑ άποψη για τα σώματα των άλλων στην παραλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την Δανάη Μπάρκα «ακομπλεξάριστη» στην παραλία και το σώμα της Camila Cabello «σιχαμερό», ανοίγουμε ξανά το θέμα του #bodyshaming.

γράφει η Δάφνη Τσάρτσαρου

Η Δανάη Μπάρκα πέρασε μερικές ημέρες στη Μύκονο και μοιράστηκε στιγμές από τις ολιγοήμερες διακοπές της στο Instagram. Αυτό αποτελεί ένα γεγονός. Σίγουρα, όμως, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί μια είδηση. Όταν, όμως, γίνεται πρωτοσέλιδο το πόσο … ακομπλεξάριστη είναι που τόλμησε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες με μαγιό, μάλλον θα πρέπει να συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗH Αφροδίτη Λατινοπούλου τα έβαλε και με τη Δανάη Μπάρκα γιατί μπορεί ΙΟΥΝ 16, 2022

Δεν πάνε και πολλές μέρες που η Κουβανή τραγουδίστρια Camila Cabello εμφανίστηκε στην παραλία με μαγιό και τα σχόλια που δέχτηκε -τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν από γυναίκες- ήταν κάτι παραπάνω από αηδιαστικά, αποκαλώντας το σώμα της «σιχαμερό», «πλαδαρό» και «γεμάτο από κυτταρίτιδα»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Ζούμε στο 2022, σε μια εποχή που οι γυναίκες «ουρλιάζουμε» για να πάψει επιτέλους η σεξουαλικοποίηση των σωμάτων μας και το #bodyshaming. Την ίδια στιγμή, όμως, σηκώνουμε το δάχτυλο και κρίνουμε οτιδήποτε διαφορετικό από την προσωπική μας αισθητική. Γιατί, το #stop_bodyshaming δεν είναι μόνο η παραδοχή ότι υπάρχουν πολλοί τύποι σωμάτων πέρα από το … «ιδανικό» 90-60-90, αλλά και η προσπάθεια να αποτινάξουμε την πεποίθηση ότι το διαφορετικό σώμα είναι πάντοτε και το άσχημο/ανθυγιεινό/κ.π.λ.

Πότε θα αρχίσουμε να λέμε «όχι» σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις που μας θέλουν να καλύπτουμε το σώμα μας με παρεό για να κρύψουμε τα παχάκια και την κυτταρίτιδα; Πότε θα σταματήσουν να μας αποκαλούν ακομπλεξάριστες γιατί απλά είχαμε το θάρρος (ή το θράσος;;) να εμφανιστούμε με μαγιό σε παραλία; Πότε επιτέλους θα πάψουμε να απολογούμαστε για το πως είναι ή πως δεν είναι το σώμα μας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και για να μιλήσουμε ξανά συγκεκριμένα, η Camila Cabello έχει ένα υγιέστατο και απόλυτα συνηθισμένο κορμί, ενώ η Δανάη Μπάρκα ΔΕΝ είναι ακομπλεξάριστη, για τον απλούστατο λόγο ότι το να διαθέτεις ένα σώμα που δε θεωρείται ιδανικό από την κοινή γνώμη, δε σε καθιστά αυτόματα άτομο με κόμπλεξ, ούτε λιγότερο σέξι, ούτε λιγότερο ελκυστικό. Αντίθετα, το να βγαίνεις στην παραλία με μαγιό χωρίς καμία έγνοια για το πως μοιάζεις, σε κάνει σίγουρα άτομο χαρούμενο.

Στην τελική, αυτό είναι που έχει αξία σε μια εξόρμηση στην παραλία: οι χαρούμενες στιγμές με φίλους και όχι το πόσες δίπλες ή ραγάδες είχε το σώμα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Entertainment Πριν 97 εβδομάδες
H Αφροδίτη Λατινοπούλου τα έβαλε και με τη Δανάη Μπάρκα γιατί μπορεί
Προφανώς και όχι μονο δεν την πτοούν τα αρνητικά σχόλια, αλλά μάλλον τα επιθυμεί
Newsroom
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 227 / position2: 4274
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb