THINK

Κορίτσια Καριέρας: H Όλια δεν προσχεδίασε τίποτα, αλλά ονειρευόταν τα πάντα

Όλια Παναγιωτοπούλου, ραδιοφωνική παραγωγός, Επικεφαλής Europe Direct Thessalonikis
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: H Όλια δεν προσχεδίασε τίποτα, αλλά ονειρευόταν τα πάντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Όλια Παναγιωτοπούλου είναι πολλά πράγματα - όπως κάθε γυναίκα σήμερα. Απλά, η Όλια ισορροπεί ανάμεσα σε δυο ή τρεις καθημερινές δουλειές, ένα σωρό ασχολίες και την προσωπική της ζωή. Είναι Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Thessalonikis, ραδιοφωνική παραγωγός, εκφωνήτρια, παρουσιάστρια και... μαμά. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά εκείνη το κάνει να μοιάζει παιχνίδι - ξέρει από ισορροπίες άλλωστε. 

Ολια, μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρη ότι μπορώ, άλλα μια προσπάθεια θα την κάνω!
Η μέρα μου ξεκινάει στις 5.30 που πάω για τρέξιμο, κολύμπι και αερόμπικ.
Ναι, οκ… ΟΧΙ.

Η μέρα μου ξεκινάει στις 5.30, οπότε και πίνω τον πρώτο εσπρέσσο τις ημέρας πριν ξυπνήσουν οι 2 δυνάμεις της φύσης που γέννησα. 6 η ώρα ξυπνάω τα παιδιά μου, 7 φεύγουμε: για σχολείο εκείνα και ραδιόφωνο εγώ. 8 με 11 είμαι καθημερινά στον 89 Rainbow όπου συμπαρουσιάζω την πρωινή εκπομπή και στις 11 εκσφενδονίζομαι στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης του οποίου είμαι επικεφαλής, ενώ παράλληλα συντονίζω τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα νεολαίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olia (@olia_on_top)

Ολοκληρώνω το βασικό κορμό της δουλειάς μου γύρω στις 5, μαζεύω παιδιά, τα ξαναμοιράζω σε μαθήματα, δραστηριότητες και λοιπά γονεϊκά χαριτωμένα και μπαίνω στο στούντιο για άλλη μια ώρα να «ντύσω» με τη φωνή μου διάφορα πρότζεκτ, κυρίως διαφημιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά, και ΑΝ δεν έχω κάποια εκδήλωση την οποία διοργανώνουμε ή είμαι καλεσμένη, ενορχηστρώνω μια μητρική- οικοκυρική πανδαισία με διαβάσματα, μαγειρέματα και για μια περίπου ώρα χουζουρεύω παίζοντας με τα παιδιά μου. Γύρω στις 10, 5 εσπρέσσο αργότερα δηλαδή, ξανακάθομαι στον υπολογιστή και φροντίζω μια σειρά από ψηφιακά και συγγραφικά έργα που επιμελούμαι. Νομίζω λιποθυμάω (ύπνος λέγεται;;) λίγο πριν τις 12.

Όσα κάνεις τα είχες προσχεδιάσει ή σου προέκυψαν στην πορεία;

Δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα, αλλά ονειρευόμουν τα πάντα. Είμαι πειθαρχημένη, εργατική, φιλόδοξη και δε σταματάω εύκολα, όταν κάτι με γεμίζει. Ο συνδυασμός των παραπάνω με οδήγησε στην πορεία που έχω.

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη; Δώσε μας μερικά μυστικά επιτυχίας!

Από εξωγενή χαρακτηριστικά χρειάζονται καλές βάσεις κι από εσωτερικές παραμέτρους γνώθει σαυτον και ειλικρινής στοχοθεσία: πρέπει να ξέρεις καλά τι θέλεις για να δουλέψεις σκληρά και να μην σπάσεις στην πορεία ή να μη χάσεις τον προσανατολισμό σου. Επομένως, θα πρότεινα εντατική … αυτογνωσία και αυτοβελτίωση, με όποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olia (@olia_on_top)

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Όλες μου οι δουλειές έχουν έναν κοινό παρανομαστή: την επικοινωνία, γι’ αυτό κι αν με ρωτήσεις πως προσδιορίζομαι επαγγελματικά, με μια (αγγλική) λέξη θα σου έλεγα communicator. Λατρεύω να επικοινωνώ με ανθρώπους, να τους γνωρίζω, να προσπαθώ να καταλαβαίνω τι τους απασχολεί, τι έχουν να προσφέρουν , να τους βοηθώ με τη δικτύωσή τους, με την έκφραση των ιδεών τους και να τους οδηγώ στη λύση που ίσως και οι ίδιοι να μην ήξεραν ότι ψάχνουν.

Πώς οργανώνεσαι;

Οργανώνομαι με χαρτί και μολύβι και πες με old school, δε θα παραπονεθώ: δίκιο θα έχεις! Έχω τετράδιο και ατζέντες για τα πάντα και κάθομαι, ώρες ολόκληρες μέσα στο ΣΚ, περνάω τις υποχρεώσεις τις εβδομάδας, τις δουλειές, τις ιδέες, τα προτζεκτ. Αφού δω την τελική εικόνα, (ΣΑΛΤΑΡΩ), κάνω τις σχετικές τροποποιήσεις και μετά, μέσα στην εβδομάδα που οι ώρες μου τρέχουν σαν νερό… απλώς εκτελώ.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Ω, ναι, υπάρχουν πολλά και διάφορα! Οι συμβιβασμοί είναι ατελείωτοι, όμως είμαι απίστευτα θετικός άνθρωπος και με μαγεύει πως, ενώ ξεκινάς από μια τέλεια και ακέραιη ιδέα, μετά από παραχωρήσεις, λάθη, αλλαγές και τροποποιήσεις, καταλήγεις σε κάτι δυνάμει εξαιρετικότερο από αυτό που είχες φανταστεί, γιατί εν τέλει είναι αληθινό και το αληθινό δεν είναι ποτέ τέλειο.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Έχω επιλέξει τι θα με κουράζει σε αυτή τη ζωή, ένα προς ένα, ώριμα και μελετημένα: τα παιδιά μου, οι δουλειές μου, οι κοινωνικές μου υποχρεώσεις κ.ο.κ οπότε στο τέλος της μέρας, δε νιώθω καμία έλλειψη. Είμαι απόλυτα χαρούμενα με όσα έχω. Αν κάτι θα ήθελα, θα ήταν δέκα μέρες το χρόνο χωρίς κινητό- απόλυτα off the grid – και λίγο περισσότερος ύπνος, αλλά θα έρθει και η ώρα γι’ αυτό (σε δυο τρεις δεκαετίες!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 506 / position2: 3399
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb