ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Μια παράνομη έκτρωση και ένας εφιάλτης στην εξοχή

Το Γεγονός - Men - Βρώμικος Παράδεισος - Μαύρα Γυαλιά - 18 - Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Μια παράνομη έκτρωση και ένας εφιάλτης στην εξοχή
@tf1info.fr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Γεγονός (L’Evénement)

της Οντρέ Ντιγουάν. Με τους Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Ανά Μουγκλαλίς.

Δραματική 2022, Γαλλία 100’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γαλλία, 1963. Η Αν είναι μια νέα, έξυπνη, πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια που βλέπει τις πανεπιστημιακές σπουδές της σαν τη μόνη διέξοδο από την εργατική τάξη στην οποία γεννήθηκε. Όταν, όμως, συνειδητοποιήσει ότι έχει μείνει έγκυος, τα όνειρά της μοιάζουν καταδικασμένα – εκτός και αν καταφέρει να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, κάτι που όμως είναι ακόμη παράνομο και κοινωνικά κατακριτέο εκείνη την εποχή.

Καθώς οι εβδομάδες περνούν, με την εξεταστική να πλησιάζει και την κοιλιά της να φουσκώνει, η Αν αποφασίζει να αναλάβει δράση και να αψηφήσει τον νόμο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβει ολοένα πιο δραστικά μέτρα. Κανείς δεν της τείνει χέρι βοηθείας και θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τη ντροπή και τον πόνο, ακόμη κι όταν πρέπει να ρισκάρει την ίδια της τη ζωή…

Men

του Άλεξ Γκάρλαντ. Με τους Τζέσι Μπάκλεϊ, Ρόρι Κινίαρ, Πάαπα Εσιέντου.

Τρόμου 2022, Ην. Βασίλειο - ΗΠΑ 100’

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ (Τζέσι Μπάκλεϊ) αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Βρώμικος Παράδεισος (After Blue)

του Μπερτράν Μαντικό. Με τους Πάουλα Λούνα, Ελίζα Λόουενσον, Βιμάλα Πονς, Αγκατα Μπούζεκ.

Σινεφίλ 2022, Γαλλία 127’

Στο μακρινό μέλλον, ο πλανήτης After Blue κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η μοναχική έφηβη Ρόξι, άθελά της, απελευθερώνει μια διαβόητη εγκληματία. Η κοινότητα αναθέτει στην μητέρα της και στην ίδια να την βρουν. Το ταξίδι των δυο τους στην ενδοχώρα του πλανήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses)

του Ντάριο Αρτζέντο. Με τους Ιλένια Παστορέλι, Ασια Αρτζέντο, Αντρέα Γκερπέλι, Αντρεα Ζανγκ.

Τρόμου 2022, Ιταλία 86’

Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το “σκότος” περιβάλλει την Νταϊάνα όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη. Ο Τσιν, ένα μικρό αγόρι που επιβίωσε από το τροχαίο, την προστατεύει και γίνεται τα μάτια της. Αλλά ο δολοφόνος δεν θα εγκαταλείψει το θύμα του. Ποιος θα σωθεί;

18

του Βασίλη Δούβλη. Με τους Ιωσήφ Γαβριελάτο, Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Αναστάση Λαουλάκο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλη Ντάρμα, Αντώνη Τσαμουρά, Σταύρο Τσουμάνη, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκο Γεωργάκη, Μάριο Γκιοκουτάι, Δημήτρη Δρόσο, Κίμωνα Κουρή.

Δραματική 2022, Ελλάδα 95’

Σε μια γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της έκρηξης της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων αναλαμβάνει δράση, καταδιώκοντας μετανάστες, ομοφυλόφιλα ζευγάρια και οποιονδήποτε είναι διαφορετικός στα δικά τους μάτια. Θύτες και συγχρόνως θύματα μιας δηλητηριασμένης κοινωνίας, οι νεαροί είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα και να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε διαφωνεί με τις ιδέες τους και δεν επιδοκιμάζει τη δράση τους.

Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης (Elcano & Magellan: The First Voyage Around the World)

των Χόσε Αντόνιο και Γκαρμπίνιε Λοσάνα. Με τις φωνές των (στα ελληνικά) Χάρη Αριστέιδους, Μάρκου Δρουσιώτη, Μένιου Σωτηρέλλη, Αντονυ Παπαμιχαήλ, Μαρίας Κάνθερ, Μαρίας Μαχλαμούζη, Λουκά Ζήκου, Χρήστου Γρηγοριάδη, Πέτρου Κονόμου, Δημήτρη Φύριο.

Animation 2022, Ισπανία 90’

Οι ατρόμητοι θαλασσοπόροι, ο πασίγνωστος Μαγγελάνος που ξεκίνησε το ταξίδι, και ο λιγότερο γνωστός Ελκάνο που το ολοκλήρωσε, αποδεικνύοντας πως η Γη είναι στρογγυλή. Μια εντυπωσιακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που μας ψυχαγωγεί ουσιαστικά, μαθαίνοντας μας παράλληλα την ιστορία των δύο τολμηρών ανδρών που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αψηφώντας τις φουρτούνες, τους λιμούς και τις επιθέσεις από εχθρικές φυλές, κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
29 / position1: 45 / position2: 215
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb