ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι θα συνέβαινε στο σώμα σας, αν τρώγατε μόνο φρούτα

Τα φρούτα από μόνα τους δεν είναι αρκετή τροφή για το σώμα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Tι θα συνέβαινε στο σώμα σας, αν τρώγατε μόνο φρούτα
Φωτογραφία από τον χρήστη Kevin Malik στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές φορές οι άνθρωποι αποφασίζουν για να χάσουν γρήγορα κιλά να τρέφονται μόνο με φρούτα. Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν, ας πούμε για ένα μήνα τρώγατε μόνο μήλα, μπανάνες, φράουλες κλπ;  Εάν επιλέξετε να καταναλώνετε μόνο φρούτα, μπορεί να στερείτε από το σώμα σας πολλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. 

Τα φρούτα από μόνα τους δεν είναι αρκετή τροφή για το σώμα! Τα φρούτα είναι καλά για το σώμα σας, απολύτως, αλλά μόνο σε ισορροπημένες δόσεις με άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να είστε υγιείς και να αισθάνεστε καλά.

Θα χάνατε την πολύτιμη βιταμίνη D

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η βιταμίνη D βρίσκεται φυσικά στο «πλήρες γάλα, τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες». Αυτά τα είδη απαγορεύονται σε μια δίαιτα μόνο με φρούτα. Χωρίς βιταμίνη D, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε σωστά το ασβέστιο και το μαγνήσιο, δύο κρίσιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών μας. Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για γερά οστά, κάτι που πρέπει να μας μεταφέρει σε όλη μας τη ζωή. Επιπλέον, χωρίς βιταμίνη D, είναι πιο δύσκολο για τα οστά να επουλωθούν από τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βιταμίνη D είναι επίσης σημαντική για την ισχυρή κυτταρική υγεία. Είναι αντιφλεγμονώδης και βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Με άλλα λόγια, το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη D για να σας κρατήσει υγιείς. 

Θα μπορούσατε να ωθήσετε το σώμα σας σε κατάσταση λιμοκτονίας

Χωρίς κάποια επίπεδα πρωτεϊνών και λιπών, το σώμα σας μπορεί να αποφασίσει ότι λιμοκτονεί - κι αυτο μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας σημαντικών συστημάτων καθώς περνάτε στη λειτουργία επιβίωσης. Η περιοριστική φύση της διατροφής του σώματός σας μόνο με φρούτα εμποδίζει τον κορεσμό - μπορεί να αισθάνεστε χορτάτοι και το σώμα σας να αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η λειτουργία λιμοκτονίας δεν εμφανίζεται εάν παραλείψετε ένα ή δύο γεύματα. Αλλά μια συνεχής έλλειψη θρεπτικών συστατικών θα πυροδοτήσει προειδοποιητικά καμπανάκια στο σώμα σας. Καθώς το σώμα σας παλεύει με την έλλειψη τροφής, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε λήθαργο, κατάθλιψη, δυσκοιλιότητα ή ακόμα και απώλεια μαλλιών. 

Θα καταστρέφατε την πέψη σας

Τα φρούτα έχουν εξαιρετικά πρεβιοτικά που είναι σημαντικά για την πέψη. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα πρεβιοτικά είναι σαν λίπασμα για το έντερο – βοηθούν στην ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων. Υπάρχουν σχεδόν 1000 διαφορετικοί τύποι βακτηρίων στο έντερό σας που συμβάλλουν στην πέψη. Αυτό το βακτήριο καλύπτει το έντερο σας και σας βοηθά να αφομοιώσετε σωστά την τροφή σας. Τα βακτήρια του εντέρου είναι υπεύθυνα για την καλή υγεία, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα πρεβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των βακτηρίων στο έντερο σας. Και τα φρούτα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες συμβάλλουν πολύτιμα πρεβιοτικά για το σώμα σας. Όλα καλά ως εδώ - μόνο που δεν σας είπαμε το σημαντικότερο. Χωρίς άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως τα πρεβιοτικά. Η απορρόφηση είναι το κλειδί, καθώς το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί πλήρως ένα θρεπτικό συστατικό εάν δεν απορροφάται σωστά. Θα περάσει απλώς από το σύστημα ως απόβλητο.

Επιπλέον, οι επιπλέον φυτικές ίνες και το νερό που προσλαμβάνετε με υπερβολικές ποσότητες φρούτων μπορεί να διαταράξουν το ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε εντερική δυσφορία, η οποία μπορεί περαιτέρω να σας εμποδίσει να απορροφήσετε σωστά τα θρεπτικά συστατικά.

Τα μαλλιά μπορεί να πέσουν και τα νύχια σας μπορεί να σπάσουν

Μιλώντας για την απορρόφηση, τα πρεβιοτικά δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που χάνετε εάν τρώτε μόνο φρούτα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και ωμέγα - λιπαρά οξέα, δεν υπάρχουν στα φρούτα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών σας. Εάν τρώτε μόνο φρούτα, μπορεί να εμφανίσετε απώλεια μαλλιών ή τα μαλλιά σας μπορεί να μην αναπτυχθούν όσο πρέπει. Μπορεί επίσης να είναι εύθραυστα και να σπάσουν εύκολα. Το ίδιο θα ισχύει και για τα νύχια σας. Η βιταμίνη Β, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νυχιών. 

Θα έσπαγε το δέρμα σας

Το δέρμα σας θα το αισθανόσασταν όλο και πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό. Χωρίς βιταμίνες Β και C ή ωμέγα λιπαρά οξέα, η παραγωγή κολλαγόνου σας θα μειωνόταν, γεγονός που θα έκανε το δέρμα σας να αισθάνεται λιγότερο σφριγηλό και νεανικό, και ίσως να αποκτούσατε και ακμή λόγω της έλλειψης αυτών των βιταμινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 320 / position2: 1198
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb