THINK

Η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ γράφει ιστορία

Η Ketanji Brown Jackson είναι μια προσωπικότητα που αξίζει να γνωρίζεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ γράφει ιστορία
Photo via Town & Country Magazine

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Ketanji Brown Jackson αποτελεί την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα δικαστή, που εντάχθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, καταρρίπτοντας έτσι δυο στερεότυπα και γράφοντας ιστορία. Είναι η πρώτη φορά στα 200 χρόνια του θεσμού που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Judge Ketanji Brown Jackson (@justiceketanjibjackson)

Η 51χρονη εκλέχτηκε με την υποστήριξη των Δημοκρατικών και οριακή πλειοψηφία, 53 ψήφους έναντι 47, ενώ ψηφίστηκε επίσης από τρεις μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς. Την εκλογή της στη θέση του 83χρονο Stephen Breyer, ανακοίνωσε η Kamala Harris, την ώρα που η αίθουσα γέμισε με δυνατό χειροκρότημα για τα νέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah Daily (@oprahdaily)

Η δικαστής σπούδασε Νομική στο Χάρβαρντ και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημόσιος συνήγορος, υπερασπιζόμενη ανθρώπους που δεν είχαν οικονομική δυνατότητα για να πάρουν δικηγόρο. Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της έκαναν πόλεμο, η Jackson κατάφερε να πάρει τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη O A da Mídia (@oadamidia)

Σύμφωνα με την Guardian, η επίθεση που της έκαναν αφορούσε καμπάνια που την παρουσίαζε υπερβολικά «επιεική» απέναντι στο έγκλημα, με κάποιους μάλιστα να λένε ότι είχε κρατήσει αυτή τη στάση ακόμα και απέναντι σε δράστες που είχαν κακοποιήσει σeξουαλικά παιδιά. Νομικοί όμως, διέψευσαν τις κατηγορίες τους, διευκρινίζοντας ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις ήταν παραπλανητικές και είχαν ως σκοπό να αλλοιώσουν το ιστορικό της Jackson.

Οι Δημοκρατικοί, από την πλευρά τους, εστίασαν στα τυπικά προσόντα και στη στάση που έχει κρατήσει εκείνη, ιδιαίτερα σε κάποιες φορτισμένες συζητήσεις με συντηρητικούς γερουσιαστές. Επιπλέον, τόνισαν ότι συγκεκριμένες αποφάσεις της που οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτήρισαν «υπερβολικά επιεικείς» αποτελούν, στην πραγματικότητα, κοινές πρακτικές της Δικαιοσύνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harper's BAZAAR Japan (@harpersbazaarjapan)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
1 / position1: 7035 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb