ΠΡΟΣΩΠΑ

H πριγκίπισσα της Ιαπωνίας που απαρνήθηκε τον τίτλο της λόγω έρωτα

Γύρισε την πλάτη στα πάντα ακόμη και στην τεράστια περιουσία της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H πριγκίπισσα της Ιαπωνίας που απαρνήθηκε τον τίτλο της λόγω έρωτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Mako, τότε πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον πρώην συμμαθητή της Kei Komuro το 2017, είπε ότι είχε κερδίσει την καρδιά της με «λαμπερό του χαμόγελο σαν τον ήλιο».

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί πέντε χρόνια νωρίτερα, όταν ήταν και οι δύο φοιτητές, και μοιράστηκαν τα σχέδιά τους να παντρευτούν την επόμενη χρονιά. Αυτό σήμαινε ότι η πριγκίπισσα θα γινόταν ένας απλός πολίτης, καθώς τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν τη βασιλική τους ιδιότητα μετά τον γάμο με έναν κοινό θνητό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Genevieve Gannon (@gen_gannon)

Η σχέση τους όμως αρχικά στηρίχτηκε από τους Ιάπωνες, μια χώρα όπου η αυτοκρατορική οικογένεια ελέγχεται στενά και τα μέλη της αναμένεται να είναι θεματοφύλακες των παραδόσεων. Η έντονη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ήταν κυρίως θετική. Αλλά αυτό άλλαξε γρήγορα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Garavani (@eugeniagaravani)

Η αντίληψη του κοινού κλονίστηκε μετά από μια οικονομική διαμάχη και ένα σκάνδαλο με την περιπέτεια της μητέρας του γαμπρού σε οικονομικό σκάνδαλο με τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Με την επίσημη εξήγηση ότι το ζευγάρι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να κανονίσει την τελετή του, ο γάμος τους κατέληξε σε αναβολή. Προκειμένου να μπορέσει να παντρευτεί ένα κοινό θνητό η 30χρονη πριγκίπισσα στερήθηκε τον τίτλο αλλά και την ύψους περισσότερου του ενός εκατομμυρίου ευρώ προίκα της.

«Θα υπάρξουν διαφορετικών ειδών δυσκολίες καθώς ξεκινάμε τη νέα μας ζωή, αλλά θα βαδίζουμε μαζί όπως κάναμε και στο παρελθόν», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τέλει οι δυο τους παντρεύτηκαν και η Mako ζει στη Νέα Υόρκη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη alltheroyalsoftheworld👑 (@alltheroyalsoftheworld)

Η πριγκίπισσα Aiko της Ιαπωνίας πάντως, δεν είχε παρά καλά λόγια για την ξαδέρφη της κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας συνέντευξης Τύπου μετά τις τελετές ενηλικίωσής της τον Δεκέμβριο. 

Ως μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Naruhito και της αυτοκράτειρας Masako, η Aiko δεν μπορεί να κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα της λόγω του νόμου του Αυτοκρατορικού Οίκου που υπαγορεύει ότι μόνο άνδρες μπορούν να ανέβουν στον θρόνο του Χρυσάνθεμου, ανέφεραν οι Japan Times τον Αύγουστο μετά από μια συμβουλευτική ομάδα ειδικών που συγκεντρώθηκε για να συζητήσει το θέμα. 

Ωστόσο, μιλώντας στο Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκιο την Πέμπτη, είπε ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της ως ενήλικας στη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και θα «εκτιμήσει καθένα από τα καθήκοντα που συνεπάγεται η βασιλική ζωή», σύμφωνα με το Kyodo News. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 4915 / position2: 5365
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb