THINK

Η 16χρονη τρανσέξουαλ έφηβη που μίλησε στο Κογκρέσο για τον νόμο περί ισότητας

Μπορεί να πήρε μόλις το δίπλωμα οδήγησής της, αλλά η ομιλία της έμοιαζε φτιαγμένη εδώ και χρόνια
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η 16χρονη τρανσέξουαλ έφηβη που μίλησε στο Κογκρέσο για τον νόμο περί ισότητας
Photo via MSNBC News

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεκαεξάχρονη Stella Keating, πριν από λίγες ημέρες έκανε μια ομιλία μέσω του διαδικτύου στο Κογκρέσο, προκειμένου να υποστηρίξει τον Νόμο για την Ισότητα μεταξύ των ανθρώπωντην και από τότε δέχεται πολλά συγχαρητηρία από τον κόσμο.

Η Keating, που πηγαίνει στην δευτέρα λυκείου και ζει στην Ουάσιγκτον, ξεκίνησε την ομιλία της παρουσιάζοντας τον εαυτό της, δηλώνοντας τις αντωνυμίες της και λέγοντας ότι η ευκαιρία να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου ήταν η «μεγαλύτερη τιμή στην ζωής της».

Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική αλλαγή για την κοινότητα της LGBTQ+ και τα δικαιώματα της, όπως ο νόμος υπεράσπισης του γάμου αυτών των ατόμων το 1996, η κατάργηση της στρατιωτικής απαγόρευσης των ομοφυλοφίλων το 2011 και η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, το 2015, αυτοί οι πολίτες εξακολουθούν να στερούνται βασικής νομικής προστασίας σε πολλές πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο νόμος για την ισότητα στην ουσία, απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου, σeξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η χρηματοδότηση, η δουλειά, η στέγαση, τα δάνεια και το σύστημα της δικαιοσύνης. Και μπορεί να έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, αλλά για να θεωρηθεί επίσημος νόμος, πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο και τον πρόεδρο του.

Η νεαρή κοπέλα, συνέχισε την ομιλία της λέγοντας ότι μόλις πήρε το δίπλωμα οδήγησης και της αρέσει η πεζοπορία, το σκάκι και το γιουκαλίλι. Μίλησε μάλιστα και για τους γονείς της, οι οποίοι ήταν δίπλα της καθόλη την διάρκεια της ομιλίας της. Στη συνέχεια εξήγησε την αποστολή του GenderCool Project, ένα κίνημα στο οποίο εντάχθηκε πριν από τρία χρόνια και το οποίο στοχεύει στο «να βοηθήσει στην αντικατάσταση των απόψεων με πραγματικές εμπειρίες στην κοινωνία, συναντώντας τρανς και μη δυαδικούς νέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω του GenderCool, η Keating και οι συνομήλικοί της, έχουν ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για να μιλήσουν σε εταιρείες και μέσα ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα ισότητας LGBTQ+.

«Ως μαθήτρια λυκείου, αρχίζω να ψάχνω τα κολέγια. Και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το εξής: λιγότερες από τις μισές πολιτείες στη χώρα μας παρέχουν ίση προστασία για μένα βάσει του νόμου. Τι θα συμβεί αν θέλω να φοιτήσω στο κολέγιο σε μια πολιτεία που δεν με προστατεύει; Αυτή τη στιγμή, μπορεί να μου αρνηθούν την ιατρική περίθαλψη ή να με διώξουν επειδή είμαι απλώς τρανς», σημείωσε η 16χρονη.

Η Keating, η οποία θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα στην πολιτική, τελείωσε την ομιλία της λέγοντας πώς η Gen Z - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ατόμων που προσδιορίζονται ως LGBTQ + - είναι το μέλλον του κόσμου.

«Εκπροσωπώ το μέλλον της Αμερικής. Είμαστε η επόμενη γενιά ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων. Μηχανικοί λογισμικού. Επιστήμονες. Δάσκαλοι. Νοσοκόμοι. Πρόεδροι. Και για να πετύχει η γενιά μου ό,τι θέλουμε, χρειάζεται απλώς να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 500 / position2: 2450
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb