THINK

Η ιστορία της Valentine που πολέμησε την ασθένειά της και έγινε pole dancer

Ως έφηβη βρισκόταν σε αμαξίδιο, σήμερα πετάει
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η ιστορία της Valentine που πολέμησε την ασθένειά της και έγινε pole dancer

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια Βρετανίδα με μια σπάνια ασθένεια που την άφησε καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο ως έφηβη έχει γίνει τώρα χορεύτρια και personal trainer, αψηφώντας όλες τις πιθανότητες και εκπληρώνοντας τα μακροχρόνια όνειρά της.

Η Mercedes Valentine, 21 ετών, διαγνώστηκε με σύνδρομο Ehlers-Danlos όταν ήταν 15 ετών. Η πάθηση - η οποία επηρεάζει έναν στους 5.000 ανθρώπους - προκαλεί επιπλοκές στους συνδετικούς ιστούς σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των οστών και των αιμοφόρων αγγείων.

Η περίπτωση της Valentine ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, με τον πόνο και τα προβλήματα να υπάρχουν σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους στο γυμνάσιο, η έφηβη ήταν τόσο αδύναμη που έμεινε κλινήρης από την ασθένεια και αναγκαζόταν να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο αν χρειαζόταν ποτέ να φύγει από το δωμάτιό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mercedes (@mercedesthedancerxo)

«Το ότι ήμουν καθισμένη στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα με οδήγησε πραγματικά σε κατάθλιψη», είπε η Valentine στο Jam Press. «Δεν μπορούσα να κάνω ούτε τα πιο βασικά πράγματα, όπως να αγκαλιάσω τη μαμά μου. Κάθε φορά που το έκανε, κάτι πονούσε. Τη θυμάμαι να κλαίει γιατί δεν μπορούσε να με αγγίξει. Ήταν σπαρακτικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί διέταξαν τη Valentine να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία πολλές φορές την εβδομάδα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δυναμώσουν οι μύες της ώστε να μπορέσει να μάθει ξανά πώς να περπατά.

Με τη βοήθεια ενός θεραπευτή, η αποφασισμένη Βρετανίδα έμαθε ξανά πώς να κάθεται όρθια, να περπατά ξανά, κάνοντας ασκήσεις μέσα στο νερό και να εμποδίζει τα δάχτυλά της να εξαρθρώνονται. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mercedes (@mercedesthedancerxo)

Μόλις μπόρεσε να περπατήσει μόνη της, η Valentine έβαλε στόχο να γίνει pole dancer - ένας στόχος που φαινόταν εντελώς απρόσιτος. «Μου άρεσε να κάνω προπονήσεις για το πάνω μέρος του σώματος και ανακάλυψα ότι προχώρησα πολύ γρήγορα. Ειλικρινά απολάμβανα το γεγονός ότι το σώμα μου άρχιζε να λειτουργεί σαν ένα κανονικό ανθρώπινο σώμα και αυτό με έκανε πραγματικά χαρούμενη».

Την ίδια στιγμή, η Valentine άνοιξε μια σελίδα στο Instagram για να δείξει την πρόοδό της και, μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι αναρτήσεις της άρχισαν να γίνονται viral. Έχει πλέον ξεπεράσει τους 134.000 followers. 

Εκτός από τις τακτικές της προπονήσεις στο γυμναστήριο, η Valentine αποφάσισε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο. Συνδύασε τις σπουδές της με το αυστηρό της πρόγραμμα για προπονήσεις, και τελικά αποφοίτησε με πτυχίο στις νευροεπιστήμες πέρυσι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AK (@ak_annakelle)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 505 / position2: 3141
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb