THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πώς είναι να οργανώνεις μια αντιπολεμική συγκέντρωση

Μιλήσαμε με τη Σία, λίγες ώρες πριν την συγκέντρωση συμπαράστασης της Ουκρανίας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς είναι να οργανώνεις μια αντιπολεμική συγκέντρωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το σημερινό κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος μιλήσαμε με τη Σία, που βρίσκεται μεταξύ άλλων πίσω από τη συγκέντρωση. Πώς είναι να οργανώνεις μια αντιπολεμική συγκέντρωση και τι περιμένει από μια τέτοια πρωτοβουλία;

Ποια η σχέση σου με την Ουκρανία, και πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις και να συνδιοργανώσεις μια τέτοια πρωτοβουλία;

Η μητέρα μου είναι Ουκρανή, γεννήθηκα εκεί, αλλά με την πτώση της ΕΣΣΔ ήρθαμε στην Ελλάδα. Η οικογένειά μου η μισή μένει εκεί! Δεν τους ξεχνώ ποτέ!

Όταν ξεκίνησε η εισβολή, άρχισα να ποστάρω υλικό και νέα από την Ουκρανία. Οπότε με προσέγγισε ο Β. Αποστολόπουλος από τους ΠΑΝΚΣ και μου είπε, θέλεις να συμμετάσχεις. Είπα ΝΑΙ αμέσως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσοι οργανώνετε την σημερινή εκδήλωση και ποιοι;

Είμαστε αρκετά άτομα, θέλω να ξεχωρίσω όμως τους ΠΑΝΚΣ και το ΚΕΦίΜ. Δυο οργανισμοί που σταθερά προσφέρουν στην ανάδειξη των φιλελεύθερων ιδεών, ιδίως στου νέους, κάτι που έχουμε τεράστια ανάγκη στη χώρα μας.

Τι μπορεί να πετύχει πιστεύεις, η σημερινή συγκέντρωση;

Είναι ανάγκη στις στιγμές αυτές, κανείς να μη σιωπά. Να δίνουμε το παρόν και να θυμίζουμε στον κόσμο ότι παλεύουμε, άλλοι με όπλα στο πεδίο της μάχης, κι άλλοι με τις φωνές από όπου μπορούμε, για την ειρήνη και το δικαίωμα κάθε χώρα να ορίζει τη μοίρα της ελεύθερα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε στην Ουκρανική κοινότητα στην Ελλάδα και στους ομογενείς μας στην Ουκρανία. Αυτή η εκδήλωση θα τους δείξει ότι είμαστε εδώ, όλοι για όλους, πάντα μαζι.

Επικοινωνήσαμε με την κοινότητα των Ουκρανών και την Πρεσβεία. Θέλαμε να ξέρουν ότι είμαστε εκεί για αυτούς! Πέρα από αυτό, είναι αρκετά δύσκολο, γιατί θέλεις να κατανοήσει ο κόσμος ότι έρχεσαι ειρηνικά. Δε θέλεις να γίνουν φασαρίες. 

Πέρα από αυτό, είναι όπως κάθε άλλη συγκέντρωση. Και είναι βασικό να διασφαλίσεις με τους αρμόδιους φορείς της πόλης ότι δε θα κάνεις καταστροφές ούτε εσύ, αλλά ούτε θα επιτρέψουν τις προβοκάτσιες.

Τι μηνύματα παίρνεις από την οικογένειά σου που βρίσκεται στην Ουκρανία; Αντιλαμβάνονται το κύμα συμπαράστασης που υπάρχει πλέον, παγκοσμίως;

Εχθές μου έστειλε μήνυμα η ξαδέρφη μου, να με ρωτήσει τι λέω κάθε φορά στα video που ποστάρω στο Instagram. Της είπα, της εξήγησα τι γίνεται στην Ελλάδα, και συγκινήθηκε βαθιά. Στη χώρα της γίνεται πόλεμος, στην πόλη της το Χάρκοβο, βομβαρδίστηκαν τα πάντα, κι αυτή μου είπε ευχαριστώ. Αυτοί είναι οι Ουκρανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 461 / position2: 806
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb