ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε λίγες ώρες

Γίνεται; Γίνεται!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε λίγες ώρες

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε πόσο εύκολο μπορεί να είναι να το παρακάνετε σε μια νύχτα με ποτό ή φαγητό έξω.Η κλινική διατροφολόγος Sam Franceschini, είπε πως μπορείς να το γλιτώσεις όλο αυτό, με μερικές ώρες αποτοξίνωσης - όμως με τον σωστό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, όταν η νοοτροπία "ένα ακόμη και φύγαμε", είτε είναι ένα ακόμα ποτήρι κρασί είτε άλλη μια χούφτα πατατάκια, οδηγεί σε άλλα τρία ή τέσσερα ή πέντε, ξυπνάμε νιώθοντας χάλια και χρειαζόμαστε λίγη αποτοξίνωση. Ακούγεται οικείο;

Η κλινική διατροφολόγος Sam Franceschini, είπε πως μπορείς να το γλιτώσεις όλο αυτό, με μερικές ώρες αποτοξίνωσης - όμως με τον σωστό τρόπο. Η Franceschini παραδέχτηκε ότι τιποτα δεν σώζεται με λίγο green juice. «Πιθανότατα τα έχετε ξανακούσει αυτά, αλλά μερικοί από τους καλύτερους (και ευκολότερους) τρόπους γρήγορης αποτοξίνωσης μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τον καλό ύπνο και το να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί».

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να επαναφέρετε το σώμα σας στον σωστό δρόμο, επιμένει η Franceschini, επομένως η καταγραφή περισσότερων από τις μέσες ώρες ανάπαυσης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πατήσετε το reset button.

Επαναλάβετε μετά από μας: ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Στύψτε φρέσκα λεμόνια σε ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου και πιείτε το, το πρωί. Αποφύγετε το παγωμένο νερό και οποιαδήποτε κρύα ροφήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθώς αυτά θα βλάψουν μόνο την πέψη σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια βραδινή έξοδο, είναι σημαντικό να αναπληρώσετε το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χάνετε πίνοντας αλκοόλ. "Ένα από τα όργανα που πιέζονται περισσότερο όταν πίνετε είναι το συκώτι. Όταν αναπληρώνετε με ορισμένα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, μπορείτε πραγματικά να παραλείψετε το hangover και να κάνετε ταυτόχρονα αποτοξίνωση", είπε η Franceschini. Μπορείτε να πιείτε κάποιο ποτό με ηλεκτρολύτες, αλλά λέει να αποφεύγετε ποτά όπως το Gatorade επειδή, αν και είναι ένα δημοφιλές φάρμακο για το hangover, συνοδεύονται από μια σειρά από πρόσθετα συστατικά, που μπορούν να επιβραδύνουν τον χρόνο αποκατάστασης του σώματός σας.

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αλλά τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μην βάλετε στο στόμα σας όταν βρίσκεστε σε αποτοξίνωση είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα - συγκεκριμένα επεξεργασμένα σάκχαρα. Το φαγητό μπορεί σίγουρα να χρησιμοποιηθεί για αποτοξίνωση, επομένως είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τι δεν πρέπει να τρώμε.

Τρόφιμα όπως μπρόκολο, κουνουπίδι και φυλλώδη λαχανικά, έγιναν μόλις, οι νέοι καλύτεροί σας φίλοι. Σίγουρα, το σπανάκι και το λάχανο μπορεί να έρχονται στο μυαλό σας όταν προσπαθείτε να σκεφτείτε την υγιεινή διατροφή σας, αλλά η Franceschini λέει ότι αυτά τα λαχανικά μπορούν να είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση.

Αιθέρια έλαια όπως το λεμόνι, η ρίγανη, το μύρο και το λιβάνι είναι εξαιρετικοί τρόποι για τοπική αποτοξίνωση μέσω του δέρματος. Απλώστε τα (με ένα λάδι μεταφοράς) γύρω από το λαιμό σας όπως θα κάνατε με το άρωμα για να στοχεύσετε το λεμφικό σύστημα. Επιπλέον, θα μυρίζετε τέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 778 / position2: 1364
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb