ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: BΑΛΤΕ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ

Eκατομμύρια views στο Tik Tok: Το μυστικό για ήρεμο ύπνο βρίσκεται σε αυτό το τσάι

Ή και όχι, γιατί επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Eκατομμύρια views στο Tik Tok: Το μυστικό για ήρεμο ύπνο βρίσκεται σε αυτό το τσάι
Φωτογραφία από τον χρήστη Ketut Subiyanto στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μήνες οι χρήστες του TikTok ασχολήθηκαν με αυτό, και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει βίντεο TikTokers που πίνουν τσάι από μαρούλι για να κοιμηθούν σαν πουλάκι!

«Κοιμήθηκα για 12 ώρες», ανακοίνωσε ένας... ατρόμητος πότης σε ένα TikTok βίντεο που παρακολουθήθηκε 4 εκατομμύρια φορές. «Σκέφτηκα σίγουρα ότι δεν θα λειτουργούσε γιατί κανένα κόλπο δεν πιάνει, η μελατονίνη δεν μου κάνει τίποτα πια», είπε ένας άλλος δημιουργός. «Αλλά αυτό με βοήθησε».

Αυτό που θέλουμε, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι, σε πολλές πτυχές της ζωής μας η εύκολη λύση, ένα χάπι, μια εφαρμογή διαλογισμού ή οτιδήποτε άλλο εκτός από το ήπιο τρίπτυχο ξεκούρασης, κίνησης και διατροφής.

Θα μπορούσε το μαρούλι να είναι το κλειδί για ένα θαυματουργό, απόλυτα φυσικό ύπνο; Το τσάι μαρουλιού δεν βασίζεται σε στοιχεία, αλλά δεν είναι επίσης εντελώς αβάσιμο. Το μαρούλι περιέχει λακτουκίνη και λακτουπικρίνη, οι οποίες είναι «γνωστές ως ουσίες ενίσχυσης του ύπνου», σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2019 στο Biological and Pharmaceutical Bulletin.

Και πολλοί σχολιαστές στο TikTok σημείωσαν ότι το τσάι μαρουλιού ως θεραπεία ύπνου είναι μια παράδοση στη μεξικανική κουλτούρα, μεταξύ άλλων. Εντάξει, αλλά το τσάι μαρουλιού σε βοηθά να κοιμηθείς; Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να λέει ότι έχει κάποιο αντίκτυπο. Δεν υπάρχουν μελέτες για την επίδρασή του στους ανθρώπους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 472 / position2: 1066
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb