ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τροφή που μπορεί να σου χαρίσει τον καλύτερο ύπνο

Εκτός από καλά λιπαρά, σου χαρίζει και άλλα οφέλη
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η τροφή που μπορεί να σου χαρίσει τον καλύτερο ύπνο
Photo by Rachel Claire

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μια από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές τροφές που μπορείς να επιλέξεις, αλλά θέλει λίγη προσοχή στην ποσότητα, μιας και έχει καλά λιπαρά μεν, παρόλα αυτά αν φας πολύ μπορεί και να πα΄ρεις έξτρα θερμίδες, που αν είσαι σε φάση διατροφής σίγουρα δεν τις θέλεις.

Εκτός από την εξαιρετική διατροφική αξία του όμως, το φυστικοβούτυρο έχει και άλλα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου που πιθανότατα να μην γνωρίζεις. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να βλετιώσει τον ύπνο σου σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος είναι ότι τα φυστίκια από τα οποία παρασκευάζεται, έχουν μια ουσία εν ονόματι τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που έχουν και οι γαλαοπούλες και το οποίο μετατρέπεται από τον οργανισμό σου σε μελατονίνη και σεροτονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στον ύπνο, επομένως μπορείς πριν πας στο κρεβάτι να φας για βραδινό μια κουταλιά φυστικοβούτυρο με ψωμί και να το αφήσεις να κάνει τα μαγικά του.

Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε ένα παραδοσιακό φυστικοβούτυρο, χωρίς να περιέχει άλλα συνθετικά υλικά, καθώς ψμί ολικής άλεσης και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη για να τα συνδυάσεις σαν βραδινό γεύμα.

Τέλος, ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου το φυστικοβούτυρο, είναι ότι πρωτεΐνη που περιέχει βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και έτσι τους κάνει πιο δυνατούς και αποτρέπει την διάσπαση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 966 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb